26/01/2021 17:46:13

Δυτική Μακεδονία: Τσουχτερό κρύο και αρνητικές θερμοκρασίες – Τους -8,4 έδειξε ο υδράργυρος στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (Πίνακας)

Δυτική Μακεδονία: Τσουχτερό κρύο και αρνητικές θερμοκρασίες – Τους -8,4 έδειξε ο υδράργυρος στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (Πίνακας) - Media

 

Αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας τα ξημερώματα αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας ότι εάν και Νοέμβριος το σκηνικό του καιρού παραπέμπει σε βαρυχειμωνιά.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν:

-8,4°C Νέος Καύκασος Φλώρινας
-6,9°C Κοιλάδα Κοζάνης
-6,8°C Πτολεμαΐδα
-6,3°C Βαρικό Φλώρινας
-6,3°C Γρεβενά
-5,9°C Μεσόβουνο Εορδαίας
-5,9°C Φλώρινα
-5,4°C Ξηρολίμνη Κοζάνης
-5,3°C Παλιουρια Γρεβενών
-4,2°C Βλάστη Εορδαίας
-4,2°C Καρπερό Γρεβενών
-4,1°C Μαυροπηγή Εορδαίας
-4°C Άρδασσα Εορδαίας

Στην πόλη της Κοζάνης η χαμηλότερη θερμοκρασία που έδειξε ο υδράργυρος ήταν -1,5°C.

Ισχυρός παγετός

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στα βόρεια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (πλην ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) οι οποίοι κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σε όλη την χώρα. Όπως προκύπτει από αυτόν, η απολύτως ελάχιστη σημειώθηκε στο Νέο Καύκασο Φλώρινας και ήταν ίση με -8.4 βαθμούς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.