20/01/2021 21:49:41

Ο κορωνοϊός... διέλυσε οικονομικά τις ιταλικές ομάδες- Μεγάλες ζημιές σε Ιντερ, Μίλαν και Ρόμα

Ο κορωνοϊός... διέλυσε οικονομικά τις ιταλικές ομάδες- Μεγάλες ζημιές σε Ιντερ, Μίλαν και Ρόμα  - Media

 

Τεράστια οικονομική ζημιά υπέστησαν οι ιταλικές ομάδες ποδοσφαίρου λόγω κορωνοϊού.

Η Ιντερ είχε απώλεια 102,4 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρήση του οικονομικού έτους 2019/2020, λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Μιλάνου.

Η Ίντερ σημείωσε κύκλο εργασιών 372,4 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος είναι μειωμένος κατά 45 εκατομμύρια σε διάστημα ενός έτους. «Από τον Μάρτιο του 2020, ο κύκλος εργασιών επλήγη από την παγκόσμια διάδοση της Covid-19 και τα μέτρα που ελήφθησαν ως αποτέλεσμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ιταλικός σύλλογος.

«Αυτά τα μέτρα έχουν επιβάλει την διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, με αποτέλεσμα την απώλεια πόρων από αυτά τα μέτρα, καθώς και την επιστροφή μεριδίου συνδρομών. Σε ένα σενάριο μεγάλης οικονομικής συρρίκνωσης, (...) η δέσμευσή μας για το μέλλον παραμένει να εγγυηθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος του συλλόγου, Στίβεν Ζανγκ.

Οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού είχαν αντίκτυπο σε όλους τους ιταλικούς συλλόγους, παρά τις μειώσεις των μισθών που διαπραγματεύθηκαν με τους παίκτες. Τόσο η Μίλαν, όσο και η Ρόμα είχαν επίσης μεγάλες απώλειες, με τον σύλλογο της Λομβαρδίας 195 εκατομμυρίων και τους Ρωμαίους 200 εκατ. ευρώ.

Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους είχε από την πλευρά της απώλειες 89,7 εκατομμυρίων ευρώ.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.