search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:52
MENU CLOSE

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας ανακοίνωσε την κατάληψη του Μεκέλε και την παύση των συγκρούσεων στην περιοχή

28.11.2020 18:01
Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας ανακοίνωσε την κατάληψη του Μεκέλε και την παύση των συγκρούσεων στην περιοχή - Media

 

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αιθιοπίας ανέλαβαν τον «πλήρη έλεγχο» της πρωτεύουσας του Τιγκρέ Μεκέλε, ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπίι Αχμεντ και ο αρχηγός του στρατιωτικού επιτελείου. «Ολες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Τιγκρέ έχουν σταματήσει πλήρως», διευκρίνισε στο Twitter ο αιθίοπας πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί από τις αιθιοπικές αρχές ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονταν στα τελευταία στάδια επίθεσης στην περιοχή και ότι θα αναλάμβαναν τον έλεγχο του Μεκέλε, μίας πόλης 500.000 κατοίκων, για να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό.

Οι δυνάμεις του Τιγκρέ, που πολεμούν κατά των κυβερνητικών δυνάμεων εδώ και τρεις εβδομάδες, δεν έχουν σχολιάσεις τις ανακοινώσεις.

Οι ισχυρισμοί όλων των πλευρών της σύρραξης είναι δύσκολο να διασταυρωθούν σε μία περιοχή όπου δεν υπάρχει σύνδεση Ιντερνετ, ούτε τηλεπικοινωνίες, ενώ η πρόσβαση έχει αποκλεισθεί από τις 4 Νοεμβρίου, οπότε ξεκίνησαν οι συγκρούσεις.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν δώσει στις δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκρέ προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να καταθέσουν τα όπλα ή να αντιμετωπίσουν επίθεση κατά του Μεκέλε.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, και περί τους 43.000 πρόσφυγες έχουν διαφύγει στο γειτονικό Σουδάν.

Ο πρωθυπουργός τη Αιθιοπίας κατηγορεί την ηγεσία του Τιγκρέ ότι ξεκίνησε την σύρραξη με επίθεση κατά των ομοσπονδιακών δυνάμεων σε βάση της περιοχής. Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκρέ δηλώνει ότι επρόκειτο για προληπτική επίθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30