search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:07
MENU CLOSE

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν έκτακτο βοήθημα σήμερα και ποιοι την Παρασκευή

01.12.2020 06:25
Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν έκτακτο βοήθημα σήμερα και ποιοι την Παρασκευή - Media

 

Με εμβόλιμη πληρωμή καταβάλλει σήμερα το απόγευμα τo υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ τα οφειλόμενα ποσά σε 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων, για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019, την λεγόμενη «13η σύνταξη».

Κατά την ημερομηνία αυτή, οι συντάξεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων δεν είχαν απονεμηθεί, δηλαδή ήταν σε πολύχρονη εκκρεμότητα η απονομή τους και, συνεπώς, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη ενίσχυσή τους.

Η συνολική πληρωμή των 101.551 περιπτώσεων που λαμβάνουν σήμερα την έκτακτη ενίσχυση είναι 24.509.971 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με το insider.gr, οικονομική ενίσχυση θα λάβουν και 3.170 περιπτώσεις συνταξιούχων ανασφάλιστων και δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης υπερήλικων από τον ΟΠΕΚΑ.

Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η οριστική απόφαση για το «μπόνους» Χριστουγέννων και σε ποιους θα δοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι του μπόνους θα είναι οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία (γιατροί και νοσηλευτές), αλλά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έμειναν εκτός αναδρομικών στην μεγάλη πληρωμή του Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:07