17/01/2021 14:27:00

Ξενογιαννακοπούλου: Πλήρης σύγχυση με τις αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και τα αναδρομικά

Ξενογιαννακοπούλου: Πλήρης σύγχυση με τις αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και τα αναδρομικά - Media

 

Επίθεση στο υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα των αυξήσεων στις προσωρινές συντάξεις και τα αναδρομικά των συντάξεων, εξαπολύει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της τονίζει ότι «ο εμπαιγμός των συνταξιούχων συνεχίζεται, καθώς επικρατεί πλήρης σύγχυση με τις αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και τα αναδρομικά των συντάξεων.

Όπως καταγγέλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, λάθη και αστοχίες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν 80 χιλιάδες συνταξιούχους για τα αναδρομικά που δικαιούνται. Δεν δόθηκε καμία αύξηση στο Δημόσιο σε προσωρινές συντάξεις που εκκρεμούν από το 2016.

Διαπιστώθηκε τεχνικό λάθος σε κάποια υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ, που είχε ως αποτέλεσμα μερικές χιλιάδες, από το σύνολο των 34.000 περιπτώσεων προσωρινών συντάξεων να μην ενσωματώσουν ούτε τις αυξήσεις που ορίζει ο νόμος (80% αντί για 50% επί του μισθού του δικαιούχου κατά το τελευταίο έτος εργασίας του), ούτε όμως και τα αναδρομικά 15 μηνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή της διάταξης. Σε σχέση με τα αναδρομικά, διαπιστώθηκε σε εκατοντάδες περιπτώσεις ότι καταβλήθηκε μόλις ένα μέρος από το ποσό που επρόκειτο να χορηγηθεί.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε καλέσει τον κ. Βρούτση να αποσαφηνίσει εάν καταβλήθηκαν οι αυξήσεις και σε πόσους από τους 30.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη, όπως είχε δεσμευτεί το Υπουργείο Εργασίας, πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν, και πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση.

Ο υπουργός Εργασίας οφείλει επιτέλους να απαντήσει στην αγωνία των συνταξιούχων και, κυρίως, να φροντίσει για την άμεση επίλυση των προβλημάτων για την καταβολή των αυξήσεων και την επιστροφή των αναδρομικών στους χιλιάδες συνταξιούχους που το δικαιούνται».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.