search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:20
MENU CLOSE

F-35: Το Σώμα Πεζοναυτών έκανε επίδειξη ισχύος των stealth μαχητικών (Photo)

02.12.2020 18:02
Έκλεισε το «ντιλ του αιώνα»: Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση 50 F-35 στα ΗΑΕ - Media
Σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος για τα δεδομένα τους προχώρησε το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τα πανίσχυρα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 που διαθέτουν, στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας με την μαζική απογείωση τους.
 
Όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι, η απαιτητική αυτή άσκηση είχε ως στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων του στόλου των F-35 που διαθέτει το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα κατάφεραν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο και κόστος λειτουργίας των stealth μαχητικών αεροσκαφών.
 
Η ιδιαίτερη αυτή άσκηση διεξήχθη στην αεροπορική βάση «Marine Corps Air Station Beaufort» όπου απογειώθηκαν μαζικά 21 stealth μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 B, ο τύπος των μαχητικών που χρησιμοποιούνται από το Σώμα Πεζοναυτών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι τα F-35 B διαφοροποιούνται από την έκδοση F-35A της αμερικανικής πολεμικής Αεροπορίας από την δυνατότητα τους να πραγματοποιούν τη λεγόμενη «κάθετη απογείωση-προσγείωση» – Short Take-Off and Vertical Landing (STOVL) χάρη στους προηγμένους μηχανισμούς πρόωσης που διαθέτουν, με αποτέλεσμα να αποτελούν το καταλληλότερο αεροπορικό μέσο για την λειτουργία τους από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:18