25/01/2021 03:33:28

Εξοπλισμοί: Οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ελλάδα με τα τρομερά Μ1117 σε τιμή-έκπληξη (Photos)

Εξοπλισμοί: Οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Ελλάδα με τα τρομερά Μ1117 σε τιμή-έκπληξη (Photos) - Media

 

Ένα «δωράκι» προς την Ελλάδα κάνουν οι ΗΠΑ, καθώς το Κογκρέσο ενέκρινε πριν από μερικούς μήνες την πώληση 1.200 ελαφρώς μεταχειρισμένων Θωρακισμένων Οχημάτων Ασφαλείας M1117 Guardian, σε εξαιρετικά δελεαστική τιμή, καθώς με κόστος κατασκευής μονάδας περί τις 800.000 δολάρια, η Ελλάδα θα αποκτήσει τα οχήματα αυτά στην τιμή των 83.700 δολαρίων έκαστο.

Δοκιμασμένα στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, θωρακισμένα έναντι ναρκών, αλλά και πυροβολικού, τα Μ1117 θεωρείται ότι αποτελούν μια εξαιρετική λύση, τόσο για την παροχή προστασίας σε δυνάμεις πεζικού, τη μεταφορά προσωπικού και οπλισμού, την πραγματοποίηση περιπολιών σε κακοτράχαλες περιοχής και τη δράση σε ατικό περιβάλλον.

Τα οχήματα που θα πάρει η Ελλάδα ανήκαν στην στρατονομία των ΗΠΑ, είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα και δεν θα συνοδεύονται από πολυβόλα και εκτοξευτές βομβίδων, ωστόσο, σύμφωνα με το National Interest, ακόμα κι έτσι, αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στις μηχανοκίνητες δυνάμεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με εγγυημένα ανταλλακτικά και φθηνό κόστος συντήρησης.

Το M1117 Guardian είναι μια ευέλικτη και ισχυρή πλατφόρμα, καθώς η εταιρεία έχει παρουσιάσει τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του: μεταφοράς πεζικού, όχημα διοίκησης και ελέγχου, όχημα αναγνώρισης, παρακολούθησης και στόχευσης και ασθενοφόρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.