search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:39
MENU CLOSE

Ο Βελόπουλος αναρτά ψεύτικες φωτογραφίες για τον κορωνοϊό και τα Ελληνικά Hoaxes τον αποδομούν

04.12.2020 14:29
Ο Βελόπουλος αναρτά ψεύτικες φωτογραφίες για τον κορωνοϊό και τα Ελληνικά Hoaxes τον αποδομούν - Media

 

Το να κάνεις πολιτική με ψεύτικες φωτογραφίες για ένα ευαίσθητο θέμα υγείας όπως ο κορωνοϊός δεν είναι και ότι καλύτερο. Όμως η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο μεγάλη που δε σε ενδιαφέρει να αναρτήσεις ακόμη και ψέματα.
Θα σκεφτεί κάποιος «εδώ πουλούσε χειρόγραφα του Χριστού, σε μια ψεύτικη φωτογραφία θα κάνει πίσω;» Είναι και αυτό μια άποψη. Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος, ανάρτησε παλιές φωτογραφίες από το εξωτερικό, άσχετες με την πανδημία, ως σχετικές με αυτή. Έγραψε μάλιστα στη λεζάντα του: «Είναι λίγο περίεργες οι εικόνες νομίζω, δε νομίζετε; Τα κανάλια πιάνονται μόνα τους με τη γίδα στην πλάτη.»
 Η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη στη Ρουμανία το 2018 και ο μεταφερόμενος ασθενής είναι αυτονόητο ότι δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Ενώ η δεύτερη φωτογραφία είναι επίσης άσχετη με την πανδημία, καθώς είναι τραβηγμένη το 2017.
Και γράφουν τα ellinika hoaxes: «Ο κ. Βελόπουλος συνεχίζει να διασπείρει fake news, και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37