search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:00
MENU CLOSE

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επέτειος με απαγόρευση συναθροίσεων και μαζικές συλλήψεις

06.12.2020 21:24
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επέτειος με απαγόρευση συναθροίσεων και μαζικές συλλήψεις - Media

 

Περισσότερες από 100 συλλήψεις είναι ο απολογισμός της 12ης επετείου από την ημέρα που ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.

Με την καθολική απαγόρευση συγκεντρώσεων «καθ΄ άπασαν την επικράτειαν» να τίθεται σε ισχύ για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα (η προηγούμενη φορά ήταν το τετραήμερο της 17ης Νοεμβρίου), δρακόντειες δυνάμεις της ΕΛΑΣ είχαν αναπτυχθεί από νωρίς το πρωί σε όλο το κέντρο και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, καθιστώντας την περιοχή απροσπέλαστη ακόμα και για πολίτες που προσπάθησαν να αφήσουν ένα λουλούδι ή να καταθέσουν στεφάνι στο σημείο της δολοφονίας. 

Δεν έλειψαν βέβαια οι σκηνές αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας. Άνδρας των ΜΑΤ καταγράφηκε να καταστρέφει ανθοδέσμη που κατάφερε να αφήσει πολίτης στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ άλλοι άνδρες της ΕΛΑΣ καταγράφηκαν να εισβάλλουν σε πολυκατοικία και να πετούν εντός της χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Μάλιστα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Συνολικά, σε διάφορες περιοχές του κέντρο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 προσαγωγές οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και παράλληλα εκλεγμένοι σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, συνδικαλιστές, ακόμα και εν ενεργεία υγειονομικοί, αποδόθηκαν κατηγορίες βάσει το 285ΠΚ, περί μη τήρησης των μέτρων για μη διασπορά του κορωνοϊού. Και αυτό ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, τουλάχιστον στη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκαν κάποιοι εκ των συλληφθέντων (οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη), οι συνθήκες ήταν άκρως επικίνδυνες για διάδοση του επικίνδυνου ιού, με τουλάχιστον 25 άτομα να στοιβάζονται ανά όροφο. Μεταξύ των συλληφθέντων, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Κώστας Τουλγαρίδης, μετά την απελευθέρωσή του

Πάντως, παρά την απαγόρευση και την απειλή των συλλήψεων και προστίμων, δεκάδες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια, με τους διαδηλωτές να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Καρδίτσα, Αγρίνιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Καλαμάτα και αλλού. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εκτός του κέντρου, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Νέα Σμύρνη, Αγία Παρασκευή, Σκοπευτήριο Καισαριανής, Περιστέρι, Αργυρούπολη, Κερατσίνι, Κυψέλη, Πατήσια και άλλες περιοχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52