search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:57
MENU CLOSE

Νάξος: Μαθητές Λυκείου αγόρασαν tablets για τους συμμαθητές τους (Photo)

08.12.2020 10:24
Νάξος: Μαθητές Λυκείου αγόρασαν tablets για τους συμμαθητές τους (Photo) - Media

 

Το κενό της Πολιτείας και τις υποχρεώσεις της που δεν μπορεί να καλύψει έρχεται να καλύψει το φιλότιμο και η ευσυνειδησία των ίδιων των μαθητών.

Το Γενικό Λύκειο Τραγαίας στη Νάξο ξεχωρίζει ανάμεσα στα σχολεία, καθώς εκεί οι μαθητές αποφάσισαν να προσφέρουν οι ίδιοι χρήματα για να αγοραστούν τα απαραίτητα tablets για τους συμμαθητές που δεν είχαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το cyclades24  πήραν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει πέρυσι για τη φετινή τους πενθήμερη εκδρομή (η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί για ευνόητους λόγους) και τα επένδυσαν με έναν άλλο τρόπο. Αγόρασαν τρία tablets, τα οποία παραδόθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου ώστε στη συνέχεια να δοθούν στα παιδιά που τα χρειάζονται για την τηλεκπαίδευση.

Η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Λυκείου είναι συγκινητική: «Το καλύτερο “χριστουγεννιάτικο δώρο” δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου!!! Τα παιδιά πρόσφεραν στο σχολείο και στους συμμαθητές τους τρία tablets, τα οποία αγόρασαν με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους που αναβλήθηκε! Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ, σας ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές και καλή τύχη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!»

Τα τρία tablets ήρθαν να προστεθούν σε άλλα έντεκα (εννέα από το υπουργείο και άλλα δύο από δωρεές) τα οποία συγκεντρώθηκαν και αυτά στη διεύθυνση του λυκείου.

Ζητήθηκε από το σχολείο οι κηδεμόνες των μαθητών/ μαθητριών που χρειάζονται δανεισμό tablet να συμπληρώσουν ειδική αίτηση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να δοθούν άμεσα οι συσκευές στα σπίτια αυτά.

Τα παιδιά έδειξαν το αλληλέγγυο πρόσωπό τους σε μια περίοδο που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη και σε κοινωνικό και σε οικονομικό επίπεδο, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:56