search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Την «αστυνομία πανεπιστημίων» επαναφέρει η κυβέρνηση – Την ΠΟΣΔΕΠ ενημέρωσαν Κεραμέως-Χρυσοχοΐδης

08.12.2020 19:57
Οι Έλληνες ερευνητές κρατούν ψηλά τον πήχυ της εγχώριας έρευνας - Media

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση «αστυνομίας πανεπιστημίων», η οποία θα επεμβαίνει όταν συμβαίνουν έκτροπα σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα περιέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη διοίκηση της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ).

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Χρυσοχοΐδη και Κεραμέως, «οι προωθούμενες διατάξεις που συζητήθηκαν με Πρυτάνεις και την ΠΟΣΔΕΠ κινούνται σε τρεις άξονες: α) τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), β) τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, καθώς και γ) την ενίσχυση διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το σχέδιο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η πανεπιστημιακή φύλαξη θα πρέπει να οργανωθεί σε νέες βάσεις, ενώ στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, θα πρέπει να υπάγεται και να αναφέρεται στον Πρύτανη και στη Σύγκλητο» και αλλά και για τις ιδέες για κάρτες εισόδου στα ιδρύματα, καθώς όπως ανέφερε «τουλάχιστον για χώρους με εξαιρετικά ευαίσθητες υποδομές ή χώρους διοίκησης, να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος».

Επίσης, ο σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είχε απορρίψει την ιδέα περί «αστυνομίας πανεπιστημίων, η οποία θα λογοδοτεί στην ΕΛ.ΑΣ, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε προσλήψεις στα πανεπιστήμια όχι διδασκόντων αλλά αστυνομικών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «προσλήψεις εκτός τόπου και χρόνου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01