search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:36
MENU CLOSE

Κικίλιας: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση – Ανησυχία για Δ. Αττική και Βόρεια Ελλάδα (Video)

09.12.2020 16:26
Κικίλιας: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση - Ανησυχία για Δ. Αττική και Βόρεια Ελλάδα (Video) - Media

 

Επίκληση στο φιλότιμο των Ελλήνων έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση που έκανε σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ενόψει και της εορταστικής περιόδου.

Ο Β. Κικίλιας έκανε έκκληση να τηρηθούν σχολαστικά όλοι οι κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου να μην υπάρξει ενδοοικογενειακή μετάδοση του ιού.

Σε δραματικούς τόνους, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι κατανοεί την κόπωση των πολιτών, ωστόσο, τους κάλεσε να δείξουν υπομονή και να τηρήσουν τους κανόνες για να αποφευχθεί τρίτο κύμα της πανδημίας.

Υπογράμμισε δε ότι πλέον υπάρχει ελπίδα από τα εμβόλια κατά του Covid-19, ενώ χαρακτήρισε ως εθνική προσπάθεια το έργο του εμβολιασμού, στην οποία συμμετέχουν όλοι.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση

Κατά τα λοιπά, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που του έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην τρέχουσα φάση της πανδημίας τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στις ηλικίες και τόνισε ότι η κατάσταση μετά από πέντε εβδομάδες lockdown παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, όπως είπε.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι οι εξής: Πιερια, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας στα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι ίσες με τα εξιτήρια, ενώ η εικόνα στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη: υπάρχει 83% κάλυψη πανελλαδικά, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

«Τι θα γίνει αν υπάρχει τρίτο κύμα;»

Τίθεται ως ερώτημα αν φέτος στις γιορτές έχουμε προτεραιότητα το μήνυμα των Χριστουγέννων (αγάπη, βοήθεια στον πλησίον και το ΕΣΥ) ή αν υπερτερεί η ατομική αίσθηση της ευθύνης για τα πράγματα, συμπλήρωσε.

Είμαστε κοινωνία αλληλεγγύης απέναντι στους θανάτους και τις διασωληνώσεις; Μπορεί να υπολογίσει κανείς τι θα γίνει αν υπάρχει τρίτο κύμα; αναρωτήθηκε και τόνισε ότι αν υποθέσουμε ότι προχωράμε σε περαιτέρω χαλάρωση και δεν μειωθούν οι νοσηλευόμενοι το ερώτημα είναι που θα νοσηλευτούν οι συμπολίτες μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34