search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:51
MENU CLOSE

«Δική του είναι η ευθύνη» – Σκληρή κριτική κατά Μητσοτάκη από το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2155
10-12-2020
12.12.2020 04:00
kinal-2.jpg

 

Δείχνοντας τη διάθεσή του απέναντι στην κυβέρνηση, μιας και ξεκινά την Παρασκευή στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για «συγγνώμες χωρίς απαντήσεις», σχολιάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυ-πουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 
«Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη, ότι μέχρι ο εμβολιασμός να βάλει τέρμα στην πανδημία, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η ανεμελιά του καλοκαιριού δεν πρέπει να επαναληφ-θεί. Χρειάζεται οδικός χάρτης για την προστασία της υγείας των πολιτών και για ασφαλές άνοιγμα. Γι’ αυτά δεν είπε πάλι τίποτα» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός. 
Συνεχίζοντας μάλιστα τη σκληρή κριτική το Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε πως ο πρωθυ-πουργός «τίποτε πάλι δεν είπε για τη στήριξη του ΕΣΥ και των υγειονομικών. Τίποτε για την αποκατάσταση της υγείας των πολιτών, με επιπλοκές από τον ιό. Τίποτα για επιχειρή-σεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την καραντίνα. Όσο για τις εκκρεμείς συντά-ξεις, που ξεπέρασαν τις 300.000 και ταλαιπωρούνται αδύναμοι πολίτες, δεν πείθει κανέ-ναν με το όψιμο ενδιαφέρον. Δική του είναι η ευθύνη». 

Σε αυτό το πλαίσιο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε πως «χωρίς οδικό χάρτη δράσης και απλώς περιμένοντας το εμβόλιο, θα μετράμε, δυστυχώς για πολλούς μήνες, απώλειες. Επίσης, με μαζικά τεστ, όπως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, μπορούμε να “ανοίξουμε”, σταδιακά και με ασφάλεια, περιοχές της χώρας. Γιατί δεν είναι το επιδημιολογικό φορτίο και τα κρούσματα ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας». 
Σύμφωνα με την επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη «την ίδια στιγμή απαιτείται η λειτουρ-γία ενός αξιόπιστου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, με κινητά συνεργεία σε όλη τη χώρα. Επίσης, χρειάζεται μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και αναγνώριση των ανθρώπων που δουλεύουν στις υγειονομικές μονάδες και στην πρώτη γραμμή με έ-νταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και δώρο Χριστουγέννων για όλους αυτούς». 
Αναφορικά μάλιστα με το πρόγραμμα εμβολιασμού η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως το Κί-νημα Αλλαγής θα παρακολουθεί στην πράξη τη σωστή οργάνωση του εμβολιασμού. «Πρέ-πει να υπάρχει διαφάνεια στο θέμα αυτό και φυσικά πρέπει να υπάρξει μία καμπάνια και η συμβολή και των πολιτικών, αλλά και των ανθρώπων των ΜΜΕ, για να φύγει ο φόβος και η ανασφάλεια από τους πολίτες» υποστήριξε χαρακτηριστικά. 

Απόσυρση 
Ωστόσο, δεν μπορεί να μη σημειωθεί πως το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται απέναντι από το νομοσχέδιο Πέτσα για τα ΜΜΕ. «Περισσότερα χρήματα στους ιδιοκτήτες των καναλιών χωρίς κριτήρια. Αυτή ήταν η λίστα Πέτσα. Λιγότερες θέσεις δημοσιογράφων στους τηλε-οπτικούς σταθμούς και αποδόμηση των εργασιακών τους σχέσεων. Αυτό είναι το νομο-σχέδιο Πέτσα» ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη. 
Όπως σημειώνει σχετικά η Χαριλάου Τρικούπη «το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει την πολι-τική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και στον χώρο του Τύπου», δηλώνοντας ότι στέκεται στο πλευρό των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων των τηλεοπτικών σταθμών και των Ενώσεών τους, ζητώντας μάλιστα την απόσυρση της παραγράφου 5 του άρθρου 41 του νομοσχεδίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44