search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:29
MENU CLOSE

Πολωνία: Δύο νέοι μονόλιθοι εμφανίστηκαν μεγαλώνοντας το μυστήριο (Photos/Video)

11.12.2020 08:27
Πολωνία: Δύο νέοι μονόλιθοι εμφανίστηκαν μεγαλώνοντας το μυστήριο (Photos/Video)  - Media

 

Το μυστήριο με τους μονόλιθους συνεχίζεται αμείωτο. Ο ένας μετά τον άλλο εμφανίζονται και εξαφανίζονται από διάφορα μέρη του πλανήτη χωρίς κανείς να ξέρει τι είναι, ποιος τα τοποθετεί και τα βγάζει, με ποιο μηχανισμό κλπ.

Δύο μυστηριώδεις μονόλιθοι, παρόμοιοι με αυτούς που εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλού, εμφανίστηκαν τώρα στην Πολωνία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail το πρώτο εντοπίστηκε στην πόλη Kielce στη θέση ενός πρώην λατομείου που μετατράπηκε σε φυσικό καταφύγιο, ενώ το δεύτερο βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Βιστούλα κοντά στη Βαρσοβία.

Ο μονόλιθος στο Kielce ανακαλύφθηκε την Τετάρτη το πρωί από έναν υπάλληλο. «Είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και έχει εγκατασταθεί σταθερά και επαγγελματικά.Έχει ύψος περίπου 2,5-3 μέτρα. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε εμφανίστηκε, είτε την Τρίτη αφου έπεσε η νύχτα ή τα ξημερώματα της Τετάρτης. Κανείς δεν είδε τίποτα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης σε αυτό το μέρος», είπε ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Ο δεύτερος μονόλιθος

Ο δεύτερος μονόλιθος εμφανίστηκε στις όχθες του ποταμού Βιστούλα στην πρωτεύουσα, Βαρσοβία, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Sergiusz Kieruzel, εκπρόσωπος της Πολωνικής Αρχής Υδάτων δήλωσε: «Αυτό σίγουρα δεν είναι η πρωτοβουλία μας. Θα ελέγξουμε εάν υπήρχε άδεια για τη δημιουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης. “

Εν τω μεταξύ, ένας δρομέας είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι τρέχοντας στη συνηθισμένη διαδρομή κατά μήκος του Βιστούλα την Τετάρτη το πρωί, όπου κάνει την προπόνησή του συνάντησε τον μονόλιθο.

«Είναι πανομοιότυπο με τους μονόλιθους στις ΗΠΑ και τη Ρουμανία. Από χάλυβα, ύψους τριών μέτρων. Ποιος ξέρει τι συμβαίνει; “

Ο πρώτος μονόλιθος

Οι Πολωνοί μονόλιθοι είναι οι τελευταίοι μιας αλυσίδας μονόλιθων πρωτός της οποίας ήταν ένας που εμφανίστηκε στην έρημο της Γιούτα τον περασμένο μήνα, πυροδοτώντας συγκρίσεις με αυτές που φαίνονται στην ταινία του Stanley Kubrick 2001: A Space Odyssey.

Οι θεωρίες για την προέλευσή τους είναι πολλές. Καλλιτέχνες, εξωγήινοι ή εξειδικευμένα στελέχη μάρκετινγκ κρύβονται από πίσω; Κανείς δεν γνωρίζει.

Το ότι μερικοί από τους μονόλιθους εξαφανίστηκαν όσο γρήγορα εμφανίστηκαν πρόσθεσε ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο στην υπόθεσή τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:28