search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:27
MENU CLOSE

Click away… δώρο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα – Άλλα είπε και άλλα έπραξε η κυβέρνηση (Video/ΦΕΚ)

14.12.2020 09:28
Click away… δώρο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα – Άλλα είπε και άλλα έπραξε η κυβέρνηση (Video/ΦΕΚ) - Media

 

«Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής καταστημάτων στο click away είναι να έχουν είσοδο σε εξωτερικό χώρο. Κατά συνέπεια, mall, κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται σε μεγάλα κτίρια και που δεν έχουνε ξεχωριστή είσοδο σε δημόσιο δρόμο δεν θα μπορούν να έχουν την υπηρεσία του click away». Αυτά είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα. 

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο 12:20′

Με βάση την αρχική λογική που παρουσίασε η κυβέρνηση ήταν ότι με τη μέθοδο click away έπρεπε να αποκλειστούν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα Mall επειδή είναι τόποι που εύκολα μπορούν να προκύψουν συνωστισμοί. Λογικό και σωστό μπορείς κανείς να πει. Άλλωστε εμβληματικό παράδειγμα της κυβερνητικής γραμμής στο χώρο του λιανεμπορίου αποτέλεσαν τα Harrods του Λονδίνου με τον συνωστισμό εκατοντάδων νεαρών έξω από τον χώρο που τα φιλοξενεί, και αυτό το γεγονός υπήρξε το κατά κόρον επιχείρημα που υιοθέτησαν υπουργοί αλλά και μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σε κάθε τηλεοπτική τους εμφάνιση

Ωστόσο στο ΦΕΚ που τελικά αναρτήθηκε, όσα ειπώθηκαν από τα κυβερνητικά χείλη αποδείχτηκαν «δηλώσεις που έμειναν δηλώσεις»! Κι αυτό γιατί αναφέρεται ρητά ακριβώς το αντίθετο. Ότι όχι μόνο τα μικρά συνοικιακά καταστήματα, αλλά και τα κλειστά εμπορικά κέντρα, είναι δυνατόν να λειτουργούν με τη μέθοδο click away «υπό προϋποθέσεις». Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο ΓΓ. Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μπορούν να δημιουργήσουν σταντ σε εξωτερικούς χώρους, να δέχονται παραγγελίες και να παραδίδουν προϊόντα αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις.

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ αναφέρεται το εξής:

«Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο σύμφωνα με τα οριζόμενα στις περ. α) έως δ)…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15