search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40
MENU CLOSE

Αναδρομικά κληρονόμων: Μέχρι το τέλος του έτους η πρώτη πληρωμή – Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

14.12.2020 09:35
Αναδρομικά κληρονόμων: Μέχρι το τέλος του έτους η πρώτη πληρωμή - Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Media

 

Μέσα στο Δεκέμβριο θα πληρωθεί το πρώτο κύμα των αναδρομικών των κληρονόμων σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, εφόσον έχουν υποβάλλει ή θα υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε ο υπουργός «μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πάρουμε στην ΕΡΓΑΝΗ το πρώτο κύμα των αιτήσεων, που αν έχουν συμπληρωθεί θα τους πληρώσουμε ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο». Αλλά και οι υπόλοιποι, που μπορεί να μην έχουν υποβάλει αιτήσεις γιατί δεν έχουν συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά, δεν θα πρέπει να έχουν άγχος, είπε ο κ. Βρούτσης, αφού μπορούν να τα υποβάλουν έως τέλος Φεβρουαρίου.

Η υποβολή της αίτησης στο efka.gov.gr ολοκληρώνεται στις 17 Δεκεμβρίου ενώ θα πρέπει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 να υποβάλλουν τα τρία πιστοποιητικά.

Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλλει μια αίτηση. Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι κληρονόμοι συνταξιούχων, οι οποίοι είτε

α) ήταν εν ζωή ολόκληρο το 11μηνο που μεσολαβεί από 11.6.2015 έως και 12.5.2016 και απεβίωσαν μετά τις 12 Μαΐου του 2016, με τους κληρονόμους να δικαιούνται το ποσό των αναδρομικών που αντιστοιχεί στο συνταξιοδοτικό του εισόδημα την περίοδο 11.6.2015 – 12.5.2016, είτε

β) ο θάνατος επήλθε εντός του επίμαχου 11μήνου και οι κληρονόμοι τους θα λάβουν τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στους μήνες που οι αρχικοί δικαιούχοι ήταν εν ζωή.

Η διαδικασία της υποβολής στην ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται σε δύο στάδια:

α. Στο πρώτο στάδιο οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία μέχρι 17/12/2020. Εφόσον διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτησή τους.

β. Εφόσον δεν διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά θα πρέπει μέχρι 28/2/2021 να επανέλθουν στην υπηρεσία και να επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση τα ζητούμενα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, ζητούνται από τους κληρονόμους να επισυνάψουν τα ακόλουθα 3 πιστοποιητικά:

1.Πιστοποιητικό περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς.
2.Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης. Απαιτείται μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη.
3.Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για την προσκόμιση των πιστοποιητικών που απαιτούνται στο gov.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:40