search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:11
MENU CLOSE

Συγκέντρωση κατά προϋπολογισμού από πρωτοβάθμια σωματεία στην Κλαυθμώνος

15.12.2020 10:03
Συγκέντρωση κατά προϋπολογισμού από πρωτοβάθμια σωματεία στην Κλαυθμώνος - Media

 

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 στην πλατεία Κοραή από μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων αντιδρώντας στον αντιλαϊκό, όπως τον χαρακτηρίζουν, προϋπολογισμό για το 2021.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται εξ ολοκλήρου από πρωτοβάθμια σωματεία καθώς ούτε η ΑΔΕΔΥ, ούτε η ΓΣΕΕ ή το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δεν υιοθέτησαν σχετικές προτάσεις. Η αστυνομία επιστράτευσε και πάλι δυσανάλογο όγκο δυνάμεων, απέκλεισε τους συγκεντρωμένους στην Κοραή μην επιτρέποντάς τους να “πατήσουν”στην οδό Σταδίου. Τελικά η συγκέντρωσε ολοκληρώθηκε πριν τη 1 το μεσημέρι χωρίς άλλες εντάσεις, πρόστιμα ή προσαγωγές, όπως μας είχε συνηθίσει η ΕΛΑΣ στις τελευταίες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. 

Ποιοι καλούσαν

Στη συγκέντρωση καλούσαν τα σωματεία της εκπαίδευσης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Κ.Σωτηρίου”, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Α΄ Αθηνών, ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής [Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία],

Τα σωματεία εργαζομένων από τα νοσοκομεία Αττικόν, Ασκληπιείο Βούλας, Άγιος Σάββας, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αμαλία Φλέμινγκ, Λαϊκό, Αγλαΐα Κυριακού, Δρομοκαίτειο

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας έχει κηρύξει και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη στάση εργασίας έχουν κηρύξει οι Ε΄ και Γ΄ ΕΛΜΕ και ο Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ που καλούν σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει επίσης στα Χανιά η ΕΛΜΕ Χανίων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων και στην Ικαρία το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας και η ΕΛΜΕ Ικαρίας,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της καταστροφής δε θα περάσει

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι «στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 15 Δεκέμβρη και καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος να συμβάλλουν ώστε να παρθούν αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση, κόντρα στη γραμμή του κυβερνητικού, γραφειοκρατικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού που σε γραμμή συναίνεσης με την κυβέρνηση αρνείται την κήρυξη πανεργατικής απεργίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08