search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:07
MENU CLOSE

Σύσκεψη για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε επιστήμονες

16.12.2020 14:18
Σύσκεψη για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε επιστήμονες - Media

 

Το ζήτημα της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και νομοθετήθηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο Ν.4756/2020 «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων και άλλες κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις» συζητήθηκε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι κάτωθι πρόεδροι: Δημήτρης Βερβεσός (Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος), Γιώργος Στασινός (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Κωνσταντίνος Κόλλιας (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Θανάσης Εξαδάκτυλος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), Θανάσης Δεβλιώτης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Αθηνά Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), Γιώργος Ρούσκας (Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Ελλάδας), Δημοσθένης Τσιριγώτης (Δικαστικοί Επιμελητές Ελλάδος), Σπύρος Μάμαλης (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα κριτήρια και το εύρος των δικαιούχων που θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα το οποίο θα δοθεί μέσα από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν.3986/2011.

Συμφωνήθηκε δε, όλοι οι επιστημονικοί σύλλογοι να επεξεργαστούν μία κοινή πρόταση την οποία θα καταθέσουν στο Υπουργείο την επόμενη εβδομάδα. Η πρόταση αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τα κριτήρια, το εύρος των δικαιούχων και το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης, την οποία ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει να υλοποιήσει άμεσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:06