search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Lockdown: Η εκκλησία αντιδρά για τα… νυχάδικα

17.12.2020 07:39
Lockdown: Η εκκλησία αντιδρά για τα... νυχάδικα - Media

 

Κι όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην Ιεραρχία –που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε ρήξη με την πολιτεία–  ήταν η απελευθέρωση των… νυχάδικων.

«Δεν μπορεί τα νυχάδικα να είναι πιο σημαντικά από την Εκκλησία και εμείς να βρίσκουμε κλειστά ώτα στην κυβέρνηση», είπε ιεράρχης που ανήκει μάλιστα στη λεγόμενη μετριοπαθή πτέρυγα μιλώντας στην Καθημερινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας δεν πρόκειται για τη μόνη αντίδραση της εκκλησίας. Είχε προηγηθεί η πορεία του ΚΚΕ ανήμερα τη 17η Νοεμβρίου που ξύπνησε πολλά αντανακλαστικά εντός (και εκτός) της Ιεραρχίας, με πολλούς ιεράρχες να μιλούν για «ασυλία» του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Με ετούτα και με εκείνα, η κυβέρνηση αποδέχθηκε τα αιτήματα της δεξιάς του Κυρίου. Υπήρξαν όμως και αντιστάσεις. Οι πιο «σκληροί» έναντι των αιτιάσεων της Εκκλησίας ήταν οι Γεραπετρίτης και Σκέρτσος. Ο Ιερώνυμος χθες τους φωτογράφισε χωρίς να τους κατονομάσει. Αντιθέτως –ευγενής ων– κατονόμασε εκείνους που μεσολάβησαν για να βρεθεί λύση. Πρόκειται για τον Δημητριάδη, την Κεραμέως και τον γ.γ. του Παιδείας τον Καλαντζή.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:12