search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:28
MENU CLOSE

Καλίν σε πρέσβεις χωρών της ΕΕ: Η Τουρκία έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

17.12.2020 16:16
Καλίν σε πρέσβεις χωρών της ΕΕ: Η Τουρκία έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Media

 

Η Τουρκία και η ΕΕ πρέπει να συνεργαστούν και να είναι αλληλέγγυες απέναντι στην τρομοκρατία, την μετανάστευση, την ισλαμοφοβία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, καθώς και στις περιφερειακές κρίσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Καλίν σε τηλεδιάσκεψη με τους πρέσβεις και τους εκπροσώπους των διπλωματικών αποστολών των κρατών μελών της Ε.Ε στην Άγκυρα.

«Η ΕΕ, εκτός από συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε με την Τουρκία, την ανανέωση της συμφωνίας επανεισδοχής, την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης και την απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες, θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στην Τουρκία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 4 εκατομμύρια Σύριους», επεσήμανε.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν επεσήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει και να συμβάλει στις προσπάθειες και τις προτάσεις της Τουρκίας για να καταστεί η Ανατολική Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, σημείωσε.

Ο Καλίν είπε ότι δυο γειτονικές χώρες μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα τους με διάλογο και επανέλαβε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.

Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη, οι πρέσβεις των κρατών μελών της Ε.Ε ανέφεραν ότι οι σχέσεις κατά το προσεχές διάστημα πρέπει να συνεχιστούν με θετική ατζέντα.

Πηγή: Real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:25