search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Τι θα συμβεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο του 2020 σύμφωνα με την προφητεία των Αβορίγινων

18.12.2020 14:10
Τι θα συμβεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο του 2020 σύμφωνα με την προφητεία των Αβορίγινων  - Media

 

Την πιο σκοτεινή μέρα του χρόνου, οι λαοί του κόσμου από την αρχαιότητα ως και σήμερα γιορτάζουν με το δικό τους τρόπο το χειμερινό ηλιοστάσιο. Στις 21 Δεκέμβρη στο βόρειο ημισφαίριο, η νύχτα παύει να εξουσιάζει τον ουρανό και η μέρα κερδίζει σταδιακά από λίγα λεπτά, σε ένα «πέρασμα από το σκοτάδι στο φως». Η συγκεκριμένη ημερομηνία συνοδεύεται από διάφορους θρύλους και δοξασίες, που συμβολίζουν την αναγέννηση και τη μετάβαση σε μια νέα ελπιδοφόρα εποχή.

Φέτος, το χειμερινό ηλιοστάσιο συμπίπτει με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο: η Μεγάλη Σύζευξη Δία και Κρόνου. Οι δύο μεγαλύτεροι και μακρινότεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα έρθουν πολύ κοντά και θα φαίνονται με γυμνό μάτι, σαν δύο άστρα σχεδόν ενωμένα, για να μας δώσουν ένα λαμπρό «αστέρι της Βηθλεέμ». Η Μεγάλη Σύζευξη, όπως ονομάζεται αυτό το γεγονός, έχει να συμβεί από το 1623, όμως η τελευταία φορά που οι δύο πλανήτες ήταν τόσο κοντά, με απόκλιση μόλις 1/10 της μοίρας, ήταν το 1226!

Όπως είναι αναμενόμενο, ένα τόσο σπάνιο αστρονομικό γεγονός δημιουργεί διάφορες ιδέες στο μυαλό των ανθρώπων, που βλέπουν στις κινήσεις των άστρων οιωνούς και θεϊκά μηνύματα. Αν τώρα συνδυάσουμε τη Σύζευξη, το χειμερινό ηλιοστάσιο και την πανδημία που έχει σημαδέψει το 2020, είναι σίγουρο πως κάποιοι περιμένουν να συμβεί στην ανθρωπότητα κάτι σημαντικό. Πράγματι, πριν λίγες μέρες έγινε viral ένας Ευαγγελιστής πάστορας, που υποστηρίζει πως το ημερολόγιο των Μάγιας έχει ερμηνευτεί λάθος και πως η σωστή ημερομηνία που σηματοδοτεί το τέλος του Χρόνου και του κόσμου, είναι η 21η Δεκεμβρίου του 2020-οι προηγούμενες προβλέψεις για το Δεκέμβρη του 2012 και τον Ιούνιο του 2020 αποδείχτηκαν λαθεμένες, αφού η Γη συνεχίζει να γυρίζει.

Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας από την άλλη, έχουν μια πιο αισιόδοξη προφητεία για τη συγκεκριμένη μέρα. Σύμφωνα με τους Γηραιότερους, η 21η Δεκεμβρίου είναι μια κρίσιμη μέρα για την πλήρη μεταμόρφωση του κόσμου μας. Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και θα οδηγήσει σε ένα ανώτερο βιοτικό επίπεδο και σε μια κοινωνία προσανατολισμένη σε έναν πιο συλλογικό τρόπο ζωής. Εκείνη τη μέρα, η Μεγάλη σύζευξη θα πραγματοποιηθεί σε 0 μοίρες στο ζώδιο του Υδροχόου, ταυτόχρονα με τη σύζευξη Δία-Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω μετά από 3000 χρόνια. Ο Κόσμος θα περάσει στην εποχή του Υδροχόου, όπου η τεχνολογία, η κοινωνική πρόοδος και οι φρέσκες ιδέες θα μετατρέψουν ολικά το πολιτικό και οικονομικό μας σύστημα, που ως τώρα διαμορφώνονταν βάσει υλιστικών κινήτρων από μεγάλες εταιρίες και κυβερνήσεις.

Για να υπάρξει αυτή η θετική αλλαγή, οι Αβορίγινες θεωρούν πως χρειάζονται 200.000 συνειδητοποιημένοι, αφυπνισμένοι άνθρωποι πρέπει να στείλουν τη θετική τους ενέργεια στον Ουλούρου, τον τεράστιο μονόλιθο των 550 εκ. ετών που είναι ιερός για τους ιθαγενείς Αυστραλούς και θεωρείται η Ιερή Πύλη της Δημιουργίας, όπου θα λάβει χώρα και μια τελετή για την οποία οι Αβορίγινες προετοιμάζονται εδώ και χρόνια. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το «μαγικό κουτί» που έφεραν κάποτε στη Γη οι εξωγήινοι επισκέπτες από τον αστερισμό των Πλειάδων, θα ενεργοποιηθεί και θα προκαλέσει αλλαγή της συχνότητας των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων της Γης, πράγμα που θα φέρει την αγάπη και την αρμονία στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους και προς το περιβάλλον. Εκτός από την τελετή, είναι πολύ σημαντική η νοητική συμμετοχή ανθρώπων που αναβλύζουν χαρά, αγάπη και καλοσύνη, ώστε να χτυπήσει η «μεγάλη καμπάνα του χρόνου και του κάρμα», που θα μας επιτρέψει να δούμε πόσο ενωμένες είναι οι υπάρξεις μας.

Οι Γηραιότεροι των Αβορίγινων υποστηρίζουν πως ο κόσμος θα συνεχίζει να μοιάζει ίδιος με τώρα, όμως οι δονήσεις του πλανήτη θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να αλλάξει προς το καλύτερο και προτρέπουν τους ανθρώπους του κόσμου διαλογιστούν στο σπίτι τους με το νου εστιασμένο στη Μητέρα Γη, γεμάτοι θετικά συναισθήματα. Οι τουρίστες μάλιστα είναι μάλλον ανεπιθύμητοι, καθώς πρόκειται για μια γιορτή θρησκευτικού χαρακτήρα, όπου θα παρευρίσκονται μόνο μέλη της φυλής των Αβορίγινων. Η πρόσβαση στον ιερό Ουλούρου εξάλλου, έχει απαγορευθεί στους μη αυτόχθονες πολίτες.

Με κάθε σεβασμό προς τις αρχαίες θρησκείες και πολιτισμούς, εμείς θα σας προτείνουμε, κατ’ αρχάς να μην πανικοβληθείτε για ένα ακόμα τέλος του κόσμου ούτε να διαλογιστείτε αν κάτι τέτοιο δεν είναι του στυλ σας.

Αντ΄αυτού, σας προτρέπουμε να παρακολουθήσετε τη σύζευξη των πλανητών κοιτάζοντας, ακόμα και με γυμνό μάτι, στο νοτιοδυτικό ορίζοντα αμέσως μετά τη δύση του ηλίου. Το φαινόμενο θα είναι ορατό για λίγη μόνο ώρα, ενώ και τις προηγούμενες μέρες μπορείτε να παρατηρήσετε τα λαμπρά αυτά αστέρια να πλησιάζουν σταδιακά το ένα το άλλο. Και μη φοβάστε…. Η πραγματική απόσταση μεταξύ τους είναι τόσο μεγάλη που αποκλείεται να συγκρουστούν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19