search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53
MENU CLOSE

Ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ Παστίτσιου

26.09.2012 21:00
Ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ Παστίτσιου - Media

Με αίτημα να αποσυρθούν οι κατηγορίες από τον 27χρονο διαχειριστή της σελίδας του Γέροντα Παστίτσιου στο fb, η Ένωση Αθέων καλεί τους πολίτες, την Παρασκευή στις 6 και μισή το απόγευμα  σε ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

Με αίτημα να αποσυρθούν οι κατηγορίες από τον 27χρονο διαχειριστή της σελίδας του Γέροντα Παστίτσιου στο fb, η Ένωση Αθέων καλεί τους πολίτες, την Παρασκευή στις 6 και μισή το απόγευμα  σε ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Βουλής.

Παράλληλα ζητά και την κατάργηση του άρθρου 198 του Ποινικού Κώδικα περί βλασφημίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση: «Σε μια εποχή όπου οι κάτοικοι της Ελλάδας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε μια συγκυρία όπου οι δικαστές και οι εισαγγελείς απεργούν, ενώ τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και στις φυλακές Κορυδαλλού έρχονται να μας θυμίσουν τους κινδύνους του θρησκευτικού φανατισμού, βρέθηκε εξιλαστήριο θύμα ελλείψει 'προσβλητικής ταινίας' στο youtube: ο δημιουργός μιας σατιρικής σελίδας, την οποία προαιρετικά παρακολουθεί κανείς, και κατ' επέκταση η ελευθερία του λόγου!

» Ελπίζουμε ότι το θέμα θα αποτελέσει αφορμή για δημόσια συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις των νόμων περί βλασφημίας διότι είναι η δεύτερη φορά φέτος, μετά τη σύλληψη των συντελεστών της παράστασης Corpus Christi τον Ιούνιο, που εφαρμόζονται σε βάρος της ελεύθερης έκφρασης.»

Την ίδια ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή τη σύλληψη του 27χρονου διαχειριστή της σελίδας δηλώνει πως «ακολουθήθηκε η κατά τον νόμο διαδικασία».

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε από ποια αφετηρία και με ποιες διαδρομές εμπλέκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης στη σύλληψη και την απόδοση κατηγοριών στον νεαρό», ανέφερε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι δεν «δεν δικαιούται να παρεμβαίνει και δεν θα παρέμβει σε οποιαδήποτε υπόθεση για την οποία έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία, ακόμη κι όταν διαφωνεί»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει πάντως «σταθερά προσηλωμένος στην υπεράσπιση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:52