search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:40
MENU CLOSE

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «βλέπουν» στην Κίνα οι ΗΠΑ – Νέες κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων

21.12.2020 18:24
Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «βλέπουν» στην Κίνα οι ΗΠΑ - Νέες κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων - Media

 

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Κινέζων αξιωματούχων, που αφορούν κυρίως τη μη χορήγηση βίζας για όσους υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τα νέα μέτρα αφορούν «όλους τους αξιωματούχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που εμπλέκονται σε τέτοιες περιοριστικές δραστηριότητες, όπου και αν βρίσκονται». Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έκανε λόγο για «καταστολή θρησκευτικών ελευθεριών» και για καταπάτηση των δικαιωμάτων «των μειονοτήτων», των «αντιφρονούντων», των «προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», των «δημοσιογράφων», των «συνδικαλιστών» και των «ειρηνικών διαδηλωτών».

Η Ουάσινγκτον δεν θα χορηγεί βίζα ούτε στα μέλη των οικογενειών αυτών των αξιωματούχων.

Τους τελευταίους μήνες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακύρωσε τις βίζες πάνω από χίλιων Κινέζων φοιτητών και ερευνητών που θεωρούνται ύποπτοι για κατασκοπεία. Απαγόρευσε επίσης την είσοδο στις ΗΠΑ σε Κινέζους αξιωματούχους τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων Ουιγούρων ή για την καταστολή των κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ.

«Οι αυταρχικοί ηγέτες της Κίνας επιβάλλουν δρακόντειους περιορισμούς στις ελευθερίες της έκφρασης, της θρησκείας ή της πίστης και στο δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης των Κινέζων. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι τα πρόσωπα αυτά που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι καλοδεχούμενα στη χώρα μας», τόνισε ο Πομπέο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38