search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:42
MENU CLOSE

Ταϊλάνδη: Επανέφεραν ελεφαντάκι με μαλάξεις μετά από σύγκρουση με μοτοσυκλετιστή (Video/Photos)

22.12.2020 09:32
Ταϊλάνδη: Επανέφεραν ελεφαντάκι με μαλάξεις μετά από σύγκρουση με μοτοσυκλετιστή  (Video/Photos)   - Media

 

Το μωρό ελεφαντάκι είχε χάσει τον δρόμο του. Είχε βγεί από το δάσος και περπατούσε στην άκρη του δρόμου μακρυά από τους δικούς του. Το σκοτάδι ήταν πυκνό. Ξαφνικά κάτι το τρόμαξε. Αρχισε να τρέχει ακανόνιστα μέσα στην άσφαλτο. Ηταν η στιγμή μηδέν. Ένας μοτοσυκλετιστής που γύρνούσε από τη δουλειά του, αμεριμνος οδηγούσε τον δρόμο της επιστρφοής προς το σπίτι, όταν συγκρούστηκε με το ελεφαντάκι. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και τότε άρχισε μια ολοκληρη επιχείρηση διάσωσης τόσο του ζώου όσο και του ανθρώπου.

Το ελεφαντάκι ηλικίας ενός μηνός χτυπήθηκε, έπεσε στο έδαφος και έκλαιγε με πόνο. Το ατύχημα έγινε στην επαρχία Chanthaburi το Σάββατο στη Ταϊλάνδη

Ο οδηγός της μηχανής, Anan Cherdsoongnern, 53 ετών, απογειώθηκε στην κυριολεξία, «πέταξε» στον αέρα και έπεσε στο έδαφος περίπου 20 μέτρα μακριά.

To προσωπικό του κοντινού γραφείου ελέγχου πυρκαγιάς του δάσους άκουσε τις κραυγές του ελέφαντα και έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος.

Όπως περιγράφει η Daily Mail το ζώο άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του και είχε έναν εξασθενημένο παλμό. Tότε ένας από τους εθελοντές άρχισε τις διαδικασίες τεχνητής ανάνηψης με μαλάξεις στον νεαρό ζώο. Το πίεζε με σταθερό ρυθμό στο στήθος του προκειμένου να αποκατασταθεί η αναπνευστική και η καρδιακή λειτουργία.

H μαμά του ήθρθε αμέσως να το πάρει

Ο παλμός του επέστρεψε αργά, αλλά ακόμα δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο σωστά, ενώ όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν, ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό, μετέφεραν ταυτόχρονα τον τραυματισμένο μοτοσικλετιστή σε φορείο.

Ο ελέφαντας στάθηκε όρθιος κάποια στιγμή, αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει σωστά.

Ανέκτησε αργότερα τη δύναμή του αφού μεταφέρθηκε από τους εθελοντές με τη βοήθεια ενός φορτηγού σε μια ήσυχη τοποθεσία απέναντι από την άκρη του δρόμου με την ελπίδα ότι η μητέρα του θα το βρει.

Πράγματι η μαμά-ελέφαντας βγήκε από το δάσος στην άκρη του δρόμου και πήγε κατευθείαν στον τραυματισμένο παιδάκι της. Τότε το πήρε μαζί της πίσω στο δάσος.

Μέλος από την ομάδα διάσωσης, ο Λέκ, είπε: «Δώσαμε στον ελέφαντα τις πρώτες βοήθειες. Ήταν μια τόσο νευρική στιγμή. Χαίρομαι που το μωρό επέζησε από τους τραυματισμούς του και είναι μαζί με τη μητέρα του τώρα ».

Η ομάδα διάσωσης αφού σιγουρεύτηκε ότι η μητέρα πήρε το μωρό της και έφυγε, πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και στον τραυματισμένο μοτοσικλετιστή. Τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο αναρρώνοντας από τους τραυματισμούς του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:41