search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:54
MENU CLOSE

Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου

27.12.2020 14:18
ΑΑΔΕ: Διέγραψε οφειλές ως 10 ευρώ σε σχεδόν 120.000 φορολογούμενους - Media

 

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει προκαλέσει μείζονες αλλαγές στη ζωή μας και στις φορολογικές συνήθειες και υποχρεώσεις, αλλά υπάρχουν και κάποιες φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν βάλει «λουκέτο» λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, είναι ήδη γνωστό ότι αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών (δηλ. έχει δοθεί αναστολή για εξόφληση δόσεων χρεών που έχουν υπαχθεί σε 24, 48, 100 ή 120 δόσεις) πληρωτέων τον μήνα Δεκέμβριο και μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης
 
Ωστόσο κάποιες άλλες υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιηθούν οπωσδήποτε, καθώς θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά έως τις 31 Δεκεμβρίου μία από τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και πρέπει να αποδοθεί ο ΦΠΑ μηνός Νοεμβρίου.
 
Εκείνοι οι επαγγελματίες που δεν ανήκουν στη λίστα των ΚΑΔ που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, θα καταβάλλουν πέρα από τα προαναφερόμενα και τις δόσεις τυχόν ρυθμισμένων οφειλών τους. Και βεβαίως θα πρέπει να εξοφλήσουν και το 60% του ενοικίου τους, αλλά και πάγιους λογαριασμούς.
 

Τι θα πληρώσουν οι υπάλληλοι σε αναστολή σύμβασης

Ανάλογη είναι και η εικόνα και για τους υπαλλήλους σε αναστολή των 534 ευρώ και 800 ευρώ: Σε εκείνους και μόνο που έχει «παγώσει» η σύμβαση δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που είναι πληρωτέες τον μήνα Δεκέμβριο.
 
Κατά τα άλλα πληρώνουν κανονικά Φόρο Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Όσοι βεβαίως τυγχάνει και εργάζονται κανονικά εξοφλούν κανονικά μέχρι το τέλος του μήνα, όλες τους τις υποχρεώσεις,
 
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις παλιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων οι οφειλέτες που πλήττονται από την υγειονομική κρίση και έχασαν τις ρυθμίσεις τους το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου, επειδή σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις των ρυθμίσεών τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:54