search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:01
MENU CLOSE

Η Ρωσία «βρυχάται»: Θέλει να εξοπλίσει με υπερηχητικά βλήματα τα Su-57 (Photos/Video)

28.12.2020 16:49
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media

 

Για το επόμενο -τρομακτικό για τους αντιπάλους της- βήμα φέρεται να είναι έτοιμη η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, η οποία πριν από λίγες μέρες παρέλαβε το πρώτο stealth μαχητικό 5ης γενιάς Su-57, σειριακής παραγωγής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η πρώτη «παρτίδα» των Su-57 μαζικής παραγωγής θα μεταφερθεί το Νοέμβριο του 2021 στο κέντρο δοκιμών του Akhtubinsk, προκειμένουν τα νέα μαχητικά να χρησιμοποιηθούν σε δοκιμαστικές πτήσεις μεταφέροντας τα υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει η ρωσική πολεμική βιομηχανία.

Σχέδια για τον Kinzhal

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία Tactical Missiles Corporation έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη των πιο προηγμένων ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων για να ενσωματωθούν σε αεροσκάφη, όπως για παράδειγμα το μαχητικό αεροσκάφος MiG-31K, που φέρει τον πανίσχυρο υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
 
Βέβαια, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Su-57 είναι οι stealth ιδιότητές τους, καθώς είναι σχεδιασμένα ειδικά και κατασκευασμένα από υλικά που μειώνουν το στίγμα τους στα ραντάρ. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι μαχητικά πολλαπλών ρόλων, εκτιμάται ότι η Ρωσία θέλει να χρησιμοποιεί και για να μεταφέρουν πιο μεγάλους πυραύλους, όπως ο Kinzhal, σε ειδικές περιπτώσεις.

Βαλλιστικός πύραυλος σε αεροπλάνα

Ο Kinzhal είναι βαλλιστικός πύραυλος, ικανός να φέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές, που εκτοξεύεται από αεροσκάφη (προς το παρόν, από τα βομβαρδιστικά Τu-22M3 και τα καταδιωκτικά MiG-31K) και έχει ως ρόλο την καταστροφή πολεμικών πλοίων και αντίπαλα πυραυλικά συστήματα. Αναπτύσσει ταχύτητες ως Mach 10, έχει βεληνεκές περίπου 2.000 χιλιομέτρων και μπορεί εν πτήσει να κάνει και μανούβρες αποφυγής αντίπαλων πυρών.
 
Φαίνεται, λοιπόν, ότι εκτός από την χρήση τους ως «φονιάδες» αντιπάλων stealth μαχητικών, η Ρωσία σκοπεύει να χρησιμοποιεί τα Su-57 και ως τακτικά βομβαρδιστικά, αν παραστεί η ανάγκη. Η Πολεμική Αεροπορία της χώρας προτίθεται να αποκτήσει 76 Su-57 ως το 2028.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:00