search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:03
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Ζητά σχέδιο με διαφάνεια για το ασφαλές άνοιγμα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2158
31-12-2020
02.01.2021 04:00
ΚΙΝΑΛ: Ζητά σχέδιο με διαφάνεια για το ασφαλές άνοιγμα  - Media
 
Για επικοινωνιακό σόου στο ζήτημα της έναρξης των εμβολιασμών κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός τόσων κρατικών αξιωματούχων παίρνει πια προκλητικές διαστάσεις».
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη «η σειρά του εμβολιασμού έχει σε προτεραιότητα υγειονομικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις ευπαθείς ομάδες. Κανέναν άλλον. Να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο κατάλογος όσων έχουν εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση» εξαιρουμένων, σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, των υγειονομικών και ευπαθών ομάδων.
 
Για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να φροντίσουν για το ασφαλές άνοιγμα και τον αποτελεσματικό εμβολιασμό, για τον οποίο θα χρειαστεί σχέδιο με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις. «Θυμήθηκαν τα τεστ στο και πέντε, το ζητάμε μήνες. Περιμένουμε δημόσια αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή που ανοίγει. Όπως και καλύτερη οργάνωση προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα και τα πληρώσαμε ακριβά, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Διότι αν η κυβέρνηση λειτουργήσει ξανά με τη λογική του “βλέποντας και κάνοντας”, το τρίτο κύμα δεν θ’ αργήσει να έρθει και θα φέρει η ίδια την ευθύνη».
 
Επί της ουσίας η Χαριλάου Τρικούπη, παρά την ικανοποίηση για την έναρξη των εμβολιασμών, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για να κερδηθεί η πιο σημαντική μάχη κατά της πανδημίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς το κυβερνητικό στρατόπεδο τονίζοντας ότι η πανδημία είναι εδώ και μας απειλεί και γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.
 
«Έχουμε δρόμο μπροστά μας και απαιτείται σχέδιο, επαγρύπνηση και όχι επικοινωνιακές προσεγγίσεις. Απαιτείται να μην επαναληφθούν τα λάθη και οι καθυστερήσεις του προηγούμενου διαστήματος που οδήγησαν στο δεύτερο lockdown και να είναι στο επίκεντρο του σχεδίου οι πολίτες και ειδικά, οι ευπαθείς ομάδες» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δηλώνουν πως η ενημέρωση των πολιτών για το εμβόλιο και τη σημασία του έχει καθυστερήσει. «Θα πρέπει η καμπάνια που θ’ ακολουθηθεί να εξυπηρετεί τον στόχο της ενημέρωσης των πολιτών και ν’ αντιμετωπίζει τα fake news» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.
 
«Δεν μπορεί, όμως, να γίνει και αυτή τη φορά με όρους της περίφημης “λίστας Πέτσα”. Απαιτείται διαφάνεια, αντικειμενικότητα ως προς την επιλογή των ΜΜΕ με βάση την αναγνωσιμότητα, την ακροαματικότητα και την τηλεθέαση και βέβαια να συμπεριληφθούν στην καμπάνια και τα περιφερειακά ΜΜΕ» συμπλήρωσε το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:02