search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:55
MENU CLOSE

Προεδρικό: Πρώτη φορά όλοι οι ιερείς με μάσκες – Τα πολλά …φάουλ του παρελθόντος (pics/vid)

05.01.2021 09:39
Προεδρικό: Πρώτη φορά όλοι οι ιερείς με μάσκες – Τα πολλά ...φάουλ του παρελθόντος (pics/vid) - Media

 

Στροφή 180 μοιρών έκανε η Εκκλησία όσον αφορά στη δημόσια εμφάνιση κορυφαίων ιεραρχών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όλοι οι παρόντες εκπρόσωποι της Εκκλησίας εμφανίστηκαν φορώντας μάσκες, όπως άλλωστε και όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί που θα ορκίζονταν, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που συντεταγμένα τηρούν το ελάχιστο και υποχρεωτικό μέτρο της μάσκας οι ιεράρχες και μάλιστα σε τηλεοπτικές κάμερες, στέλνοντας το σωστό μήνυμα στον κόσμο. Διότι για ανάλογη μη τήρηση του μέτρου της μάσκας, χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμο 300 ευρώ!

Ωστόσο σε άλλες περιπτώσεις η Εκκλησία τήρησε άλλη στάση στέλνοντας λάθος μηνύματα, παραβιάζοντας και το νόμο.

Τα …φάουλ

Στην Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, την πρώτη μέρα του 2021, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου μπορεί να εμφανίστηκαν φορώντας μάσκα, ωστόσο ο αρχιεπίσκοπος αλλά και άλλοι ιεράρχες που στέκονταν δίπλα του δεν τηρούσαν το μέτρο της μάσκας.

 

Όμως και κατά την προηγούμενη τελετή ορκωμοσίας στο προεδρικό μέγαρο νέων μελών της κυβέρνησης, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, όταν στην κυβέρνηση μπήκαν τρία νέα πρόσωπα, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, η Ζωή Ράπτη, και ο Νίκος Ταγαράς, αλλά και αναθμίστηκαν σε αναπληρωτές υπουργούς οι Θεόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Παπαθανάσης, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου που τέλεσε την ορκωμοσία δε φορούσε μάσκα, παρότι πάλι η τελετή έγινε σε κλειστό χώρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:52