01/10/2020 18:16:09

Ολοκληρώθηκε το 4ο PICK-ΛΟΥΞ COLA

Ολοκληρώθηκε το 4ο PICK-ΛΟΥΞ COLA - Media
Τελικά το 4ο (P.I.C.K. ΛΟΥΞ COLA) ήταν και το καλύτερο από όσα έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα!
Οι θεατές του Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ και οι ξένοι οδηγοί που έλαβαν μέρος για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Πάτρας, συμφώνησαν ότι η φετινή διοργάνωση τα είχε όλα: Ρεκόρ συμμετοχών, έντονο συναγωνισμό ανάμεσα στους οδηγούς για καρτ και τους ποδηλάτες που έλαβαν στο ποδηλατικό Σιρκουί πόλης, απίστευτο θέαμα ακροβατικών και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων.
Το μόνο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές ήταν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά, οι πρωταγωνιστές του διημέρου (συμμετέχοντες οδηγοί με την τεχνική τους υποστήριξη, οι ποδηλάτες που έλαβαν μέρος στο Σιρκουί ποδηλασίας πόλης, οι ομάδες των παράλληλων δράσεων και οι διοργανωτές) έβαλαν τα δυνατά τους και το κοινό έδωσε βροντερό «παρών», ειδικά σήμερα Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.  
Το αγωνιστικό πρόγραμμα έκρυβε αρκετές συγκινήσεις για τους οδηγούς, τις ομάδες τους και τους φίλους του αθλήματος (σ.σ. Τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό από τις ημέρες της εκδήλωσης φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα www.pickpatras.gr και www.ethea-live.gr).
 
Davide Fore: Ενθουσιασμένος από τους αγώνες
Οι αγώνες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, τοπικών και εθνικών, που κάλυψαν διεξοδικά το αθλητικό γεγονός. Στα κέρδη της φετινής διοργάνωσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί ο αυξημένος αριθμός ξένων οδηγών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Davide Fore από την Ιταλία. Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από τις συνθήκες του αγώνα (εντός πόλης), το κοινό που κατέκλυσε τους δρόμους και το επίπεδο της διοργάνωσης. Σημείωσε ότι είναι πολύ θετικό να διοργανώνονται αγώνες για καρτ σε μια όμορφη πόλη όπως η Πάτρα και διαβεβαίωσε την Οργανωτική Επιτροπή και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι θα συστήσει σε συναθλητές του να λάβουν μέρος σε μια από τις προσεχείς διοργανώσεις του P.I.C.K.
 
Το ποδηλατικό Σιρκουί
Στις ποδηλατικές εκδηλώσεις του διημέρου έλαβαν μέρος αθλητές από την Αττική, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καλαμάτα, τον Πύργο κ.ά. περιοχές.
Το Σιρκουί Πάτρας ήταν απόστασης περίπου 35 χιλιομέτρων (35 στροφές) στην κατηγορία Ανδρών, Εφήβων (τελευταία χρονιά). Διεξήχθη με τους όρους και κανονισμούς Σιρκουΐ κριτέριουμ και είχε χορηγό την MED FRIGO Α.Ε.
Μεγάλη συμμετοχή είχε και η βόλτα με το ποδήλατο εντός της πίστας για παιδιά από 7-14 ετών. Εκατοντάδες μικροί Πατρινοί «εισέβαλαν» στην πίστα υπό τις οδηγίες των ανθρώπων του Π.Ο.Π. και διάδωσαν το μήνυμα ότι το ποδήλατο πρέπει να έχει το δικό του χώρο στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις των πολιτών.
 
Παράλληλες δράσεις (events)
Σταθερή επιδίωξη της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η αναβάθμιση της διοργάνωσης μέσα από παράλληλες δράσεις και γεγονότα, ικανά να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Στο 4ο PICK ΛΟΥΞ COLA θαυμάσαμε –μεταξύ άλλων- την ακροβατική ομάδα «Arrepiado» από την Πορτογαλία , show drift από την ομάδα «Frenzy drift team» και τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο, τον Αντώνη Βώσσο με την PORSCHE GT3 CUP τον Έλληνα νικητή του Dakar (2003) Βασίλη Ορφανό με την εργοστασιακή μοτοσικλέτα Aprilia RXV 450, τα Ecoformula του Πανεπιστημίου Πατρών, τις Formula Gloria κ.ά.
Επίσης, η νεοσύστατη Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.ΙΑ) έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να δουν από κοντά αυτοκίνητα που αντέχουν στο χρόνο χάρη στην αγάπη και το μεράκι των μελών της.
Ξεχωριστή ενότητα στο πρόγραμμα του διημέρου αποτέλεσε η ενημέρωση του θεατών στην ασφαλή οδήγηση. Στελέχη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» ενημέρωσαν το κοινό με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (προσομοιωτές σύγκρουσης και ανατροπής αυτοκινήτου), ενώ το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ο Σύλλογος Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και η βιομηχανία αναψυκτικών ΛΟΥΞ, ξεκίνησαν από την Πάτρα και το 4ο P.I.C.K. σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης των οδηγών με κεντρικό σύνθημα «Τρέξτε στις πίστες, όχι στους δρόμους».
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.