search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:43
MENU CLOSE

Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί η δούκισσα του Σάσεξ δεν έγινε Βρετανή υπήκοος

08.01.2021 21:43
Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί η δούκισσα του Σάσεξ δεν έγινε Βρετανή υπήκοος - Media

 

Θα περίμενε κανείς ότι από τη στιγμή που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι του βασιλικού οίκου των Ουίνδσορ, η Μέγκαν Μαρκλ θα είχε αποκτήσει αυτόματα τη βρετανική υπηκοότητα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που απέκτησε και τίτλο ευγενείας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σύμφωνα με την Daily Mail η Δούκισσα του Σάσεξ είχε την πρόθεση να γίνει πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο του 2018. Ωστόσο ήταν υποχρεωμένη να ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον τρία χρόνια, πριν υποβάλει αίτηση για υπηκοότητα και νόμιμα να λάβει το βρετανικό διαβατήριο.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του ζεύγους από τη Βρετανία, τον Ιανουάριο του 2020, οπότε και αποχαιρέτησε τον πριγκιπικό του τίτλο –«ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν προτίθενται να χρησιμοποιούν το SussexRoyal σε οποιοδήποτε πεδίο μετά την άνοιξη του 2020»– μετακομίζοντας στον Καναδά πριν μετακινηθούν στο Λος Άντζελες, άλλαξε τα σχέδια της Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι κανόνες του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 21 Νοεμβρίου 2017, θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει την αίτηση υπηκοότητας τρία χρόνια αργότερα στις 21 Νοεμβρίου 2020.

Επίσης θα έπρεπε να περιορίσει τη συνολική περίοδο που πέρασε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου εκείνη την εποχή σε λιγότερο από 270 ημέρες – κάτι που δεν κατάφερε να κάνει.Τώρα οποιαδήποτε μελλοντική αίτηση θα καθυστερήσει και θα συνεπάγεται μετακίνησή της και πάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραμονής της για το απαιτούμενο διάστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42