search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Νίκος Καπραβέλος: «Να μη βιώσουμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στο τρίτο» (Video)

09.01.2021 08:39
Νίκος Καπραβέλος: «Να μη βιώσουμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στο τρίτο» (Video) - Media

 

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το τρίτο κύμα του κορωνοϊού έκρουσε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Αν ακούω ότι οι νεκροί είναι λίγοι, δεν πήραμε κανένα μάθημα. Βιώσαμε ανείπωτη τραγωδία. Δεν έχει κάνει με αριθμούς, αλλά με οικογένειες. Να μη πάθουμε τα ίδια Φεβρουάριο και Μάρτιο. Να προσέξουμε τον Γενάρη. Ο ιός είναι εδώ δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ο ιός ολοκληρώνει το κύκλο του τον Μάρτιο» τόνισε.

«Να μη βιώσουμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στο τρίτο», πρόσθεσε ο κ. Καπράβελος. 

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη και εν γένει τη βόρεια Ελλάδα, που έως τώρα επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα υπήρξε τον Οκτώβριο.

«Τότε έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα και δεν λήφθηκαν. Δεν υπολογίστηκε το ιικο φορτίο και η διασπορά. Αφέθηκε ο ιός και έκανε μεγάλη καταστροφή. Ακόμα την βιώνουμε» σημείωσε, υποδεικνύοντας την αργή αποκλιμάκωση των εισαγόμενων στις ΜΕΘ αλλά και όσων εκδημούν από την Covid-19.

Η συμβολή της Πρωτοβάθμιας Υγείας

Στη συμβολή και στον ρόλο της Πρωτοβάθμιας Υγείας ως προς την ανάσχεση του κορωνοϊού στάθηκε η γενική γραμματέας πρωτοβάθμιας Υγείας και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου του Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

«Να δούμε το σύνολο των νοσούντων σχετικά με τους νεκρούς. Πολλά περιστατικά θεραπεύτηκαν στην πρωτοβάθμια υγεία, με σωστή αξιολόγηση από τους γιατρούς τους. Πολλά περιστατικά αντιμετωπίστηκαν στο σπίτι τους. Αυτό βοήθησε να μη φτάσουν ασθενείς στα νοσοκομεία» υποστήριξε.

Και στο βάθος ανοσία

Την πεποίθηση ότι θα αργήσει να πραγμοτοποιηθεί η γνωστή «ανοσία της αγέλης» από τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωνόπουλος.

Εκτίμησε ωστόσο ότι ο εμβολιασμός πάει καλά ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, στα τέλη Φεβρουαρίου θα εκκινήσει η ελάττωση της πίεσης στις ΜΕΘ και εν γένει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:22