search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:50
MENU CLOSE

Ταραντίλης: Ικανοποίηση για την πορεία εμβολιασμού – Κάθε Παρασκευή ανακοινώσεις για μέτρα (Vid)

11.01.2021 12:07
tarantilis.jpg

 

Η ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για το άνοιγμα ή μη των δραστηριοτήτων, θα γίνεται κάθε Παρασκευή, όπως δήλωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αν και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου, με μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά και της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι «η πανδημία αποτελεί δυναμικό -και όχι στατικό- φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί να είναι γραμμικές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε δε τα εξής:

«Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, βήμα-βήμα έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.  Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή των επιστημόνων, προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της, και στη συνέχεια θα ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιά, οι κυβερνητικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα. Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και, ταυτόχρονα, αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης Ελευθερία». 

Ο εμβολιασμός προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό

Παράλληλα, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι ο εμβολιασμός προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό.

«Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί 44.620 εμβολιασμοί, δηλαδή το 0,42% του πληθυσμού, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 0,31%», επισήμανε και πρόσθεσε ότι σήμερα το απόγευμα -στην τακτική ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού- θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών.

Η λειτουργία της θα ξεκινήσει αμέσως μετά για τους πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι τρόποι που είναι διαθέσιμοι για ραντεβού είναι τρεις:

1) Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα πάρουν σχετικό μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού. 

2) Ο δεύτερος τρόπος είναι μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν και εάν είναι, θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.

3) Όσον αφορά στους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
 
Ο ίδιος τόνισε ότι η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας.

«Μέσα στον Ιανουάριο  -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη κατ’ αναλογία του πληθυσμού κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια. Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών».

Τέλος, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού ώστε να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43