search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:28
MENU CLOSE

Επιστροφή στο Μεσαίωνα – Σεούλ σε γυναίκες: «Κάντε δουλειές στο σπίτι για να χάσετε κιλά»

12.01.2021 15:13
Επιστροφή στο Μεσαίωνα – Σεούλ σε γυναίκες: «Κάντε δουλειές στο σπίτι για να χάσετε κιλά» - Media

 

Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα απέσυραν πρόσφατα οδηγίες της κυβέρνησης για τις εγκυμονούσες γυναίκες, μετά από έντονες αντιδράσεις για τη χρήση ξεπερασμένων σεξιστικών στερεοτύπων.

Το Κέντρο Πληροφόρησης για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό της κυβέρνησης της πόλης της Σεούλ δημοσίευσε τις οδηγίες στον ιστότοπό του στις 5 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για την «προετοιμασία γρήγορων φαγητών όπως κάρυ, πάστα μαύρων φασολιών και σούπα, έτσι ώστε ο σύζυγος, ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με το μαγείρεμα, να μπορεί να τα καταναλώσει», όταν η γυναίκα βρίσκεται στο νοσοκομείο για τον τοκετό.

Οι οδηγίες ανέφεραν επίσης ότι οι έγκυες γυναίκες «πρέπει να προετοιμάσουν εσώρουχα, κάλτσες, πουκάμισα, μαντήλια και πανωφόρια στο συρτάρι για να φορούν ο σύζυγος και τα παιδιά για 3 έως 7 ημέρες όταν βρίσκεστε στο νοσοκομείο» και συνέστησε να αγοράσουν μια κορδέλα μαλλιών «έτσι ώστε να μην φαίνεστε ατημέλητες, καθώς δεν θα μπορείτε να πλένετε τα μαλλιά σας για λίγο διάστημα».

Σεξιστικές οδηγίες

Ενώ ορισμένα τμήματα των οδηγιών παραμένουν στο διαδίκτυο, τα σημεία που δέχθηκαν κριτική διαγράφηκαν πρόσφατα.

Ωστόσο, τα στιγμιότυπα της αρχικής έκδοσης συνεχίζουν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συμβουλές πρότειναν επίσης ότι οι γυναίκες χάνουν βάρος κάνοντας δουλειές στο σπίτι, όπως πλύσιμο πιάτων και καθαρισμό.

«Η επέκταση του χεριού σας προς τα εμπρός όταν σκουπίζετε το πάτωμα θα σας βοηθήσει να τεντώσετε τους μύες της πλάτης, του ώμου και του βραχίονα», ανέφεραν οι οδηγίες. «Κρεμάστε τα ρούχα που φορέσατε πριν παντρευτείτε ή ρούχα μικρού μεγέθους που θα θέλατε να φορέσετε μετά τον τοκετό και να τα κοιτάτε όταν θέλετε να τρώτε περισσότερο από το απαραίτητο ή θέλετε να παραλείψετε την προπόνηση», πρόσθεταν.

Οργή στο διαδίκτυο

Οι σοκαρισμένοι Νοτιοκορεάτες ζήτησαν από τον αξιωματούχο που είναι υπεύθυνος για τη θέση να τιμωρηθεί και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Άλλοι εξέφρασαν την οργή τους στο Twitter.

«Το άτομο που το έγραψε, αυτός που το αναθεώρησε, ακόμη και ο διευθυντής της πόλης της Σεούλ που το δημοσίευσε. Είναι όλοι τρελοί», έγραψε ένας. «Η κατευθυντήρια γραμμή της πόλης της Σεούλ για έγκυες γυναίκες είναι αηδιαστική», έγραψε ένας άλλος. «Το γεγονός ότι προσπαθούν να θυσιάσουν τις γυναίκες είναι τόσο σαφές», «δεν το δημοσίευσε κανείς, είναι το Κέντρο Πληροφοριών για την Εγκυμοσύνη και τον Τοκετό της πόλης της Σεούλ … Αναρωτιέμαι τι σκέφτονται για τις γυναίκες και τις εγκύους» και «μισώ αυτήν τη χώρα» ήταν μερικά από τα σχόλια των χρηστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:28