search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:35
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση σε βέρτιγκο

13.01.2021 07:34
Η κυβέρνηση σε βέρτιγκο - Media

 

Ισχυρές πιέσεις προς την αρμόδια επιτροπή των επιστημόνων του υπουργείου Υγείας  ασκεί η κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα καθώς οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου είναι πλέον ιδιαίτερα έντονες  και τα προβλήματα στην οικονομία πολύ σοβαρά.

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του  θέλησε να στείλει μήνυμα προς τον εμπορικό κόσμο ότι η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα μαγαζιά αλλά «σκοντάφτει» μπροστά στις ενστάσεις των λοιμοξιολόγων.

«Θέλουμε να δώσουμε στους ειδικούς τα εφόδια για να πάρουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά χθες στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.    

ΟΙ πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να ανοίξουν τα μαγαζιά έστω και για κάποιες μέρες προκειμένου να εκτονωθεί το κύμα οργής που υπάρχει στην αγορά . Οι λίγες μέρες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το επόμενο διάστημα έρχεται το τρίτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας. Άρα και να ανοίξουν τα καταστήματα και το λιανεμπόριο ισχυρίζονται οι λοιμωξιολόγοι σύντομα θα πρέπει να ξανακλείσουν.

Αυτή πάντως είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση πιέζει τους επιστήμονες να πάρουν μια απόφαση με πολιτικά κριτήρια και όχι με υγειονομικά. Η πρώτη ήταν με τα σχολεία όπου παρά τις ενστάσεις των ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε κατ αρχή το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τελικά συμβιβάστηκε μόνο με το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Για το θέμα αυτό ξέσπασε μάλιστα εμφύλιος πόλεμος μέσα στην επιτροπή καθώς κάποιοι επιστήμονες κατηγόρησαν τον Σωτήρη Τσιόδρα  ότι παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη του αναφέρθηκε και  στο click away  λέγοντας ότι λειτούργησε  καλά τις γιορτές, αναγνωρίζοντας ωστόσο  πως ο τομέας της ένδυσης και της υπόδησης είχε προβλήματα. Γι’ αυτό άλλωστε φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προτείνει την λύση των ραντεβού προκειμένου οι πελάτες να μπορούν να δοκιμάσουν αυτό που θέλουν να αγοράσουν.

Οι πιέσεις προς την αρμόδια επιτροπή αναμένεται πάντως να φέρει νέες συγκρούσεις τόσο στο εσωτερικό της επιτροπής όσο και ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01