20/01/2021 18:27:10

Κορωνοϊός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα... ξεχασμένα κρούσματα στην Κοζάνη

Κορωνοϊός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα... ξεχασμένα κρούσματα στην Κοζάνη - Media

 

Φαίνεται ότι οι φωνές του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας εισακούστηκαν καθώς η εισαγγελία Κοζάνης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα... ξεχασμένα κρούσματα κορωνοϊού από τον περασμένο Νοέμβριο, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ της περασμένης Τρίτης.

Και μηνυτήρια αναφορά

Παράλληλα, ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης κατά παντός υπευθύνου, ενώ την Τετάρτη την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζήτησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Επίσης, σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητούν οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Κοζάνης μετά την ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων κορωνοϊού στις περιοχές. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κοζάνη αναμένεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Κασαπίδης ζητά από τη δικαιοσύνη να διερευνήσει αν εξαιτίας αυτού του γεγονότος ελήφθησαν αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής καθώς η ΠΕ Κοζάνης βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τους τελευταίους 3,5 μήνες.

Το ιστορικό του μπάχαλου

Όλα ξεκίνησαν από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που εμφάνισε την ΠΕ Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου να έχει 53 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ έβλεπαν στο σύστημα καταγραφής μόνο 13 ημερήσια κρούσματα.

Από επικοινωνία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσου Γκοβεδάρου και του λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Γκοβεδάρος εξήγησε ότι 9 κρούσματα του Νοεμβρίου προστέθηκαν ετεροχρονισμένα στην λίστα της 11 Ιανουαρίου και ακόμη 31 στην λίστα της 12 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε δε ότι μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι αλλά 9 κρούσματα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προστέθηκαν σε ανακοινώσεις του Ιανουαρίου 2021.

Όπως τονίστηκε στην έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, τα παραπάνω κρούσματα που εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα αφορούν τον δήμο Εορδαίας και προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.