search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Και στα Τρίκαλα εντοπίστηκαν «μεταχρονολογημένα» κρούσματα

14.01.2021 18:52
Κορωνοϊός: Και στα Τρίκαλα εντοπίστηκαν «μεταχρονολογημένα» κρούσματα - Media

 

Μετά την Κοζάνη, όπου ήδη υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, φαίνεται ότι και στα Τρίκαλα παρατηρήθηκε το φαινόμενο των… ξεχασμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία εμφανίστηκαν μεταχρονολογημένα.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε κρούσματα στα Τρίκαλα που αφορούν και προηγούμενες ημέρες, όπως φαίνεται και από τον πίνακα. Στη σχετική ανακοίνωση, στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν 16 κρούσματα, αλλά υπάρχει αστερίσκος σύμφωνα με τον οποίο «περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο ασθενών».
Υπενθυμίζεται ότι ήδη η εισαγγελία Κοζάνης έχει αρχίσει έρευνα για τα «ξεχασμένα» κρούσματα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου που συμπεριλήφθηκαν σε ανακοινώσεις τον Ιανουάριο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι από τις 13 Οκτωβρίου ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε αναφερθεί σε «δύο βάσεις δεδομένων», αν και, όπως αναφέρει η «Αυγή», η κυβέρνηση έκανε λόγο για «υποσύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης των συμβάντων των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ» αποκαλύπτοντας μεγάλες καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των επιδημιολογικών στοιχείων από την παράλληλη πλατφόρμα του ΕΟΔΥ στο Μητρώο Ασθενών Covid-19.
 
Επίσης, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, κάνει λόγο για «έλλειψη επαρκούς διαφάνειας τόσο για τα τεστ όσο και για τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, ώστε να βλέπουμε τον δείκτη θετικότητας ανά περιοχή».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:38