27/02/2021 18:36:49

«Θέλω να ξέρω ότι δεν κινδυνεύουν οι δικοί μου»: Συγκινητικά μηνύματα ηλικιωμένων που εμβολιάστηκαν (Video)

«Θέλω να ξέρω ότι δεν κινδυνεύουν οι δικοί μου»: Συγκινητικά μηνύματα ηλικιωμένων που εμβολιάστηκαν (Video) - Media

 

Συγκίνηση προκαλούν τα μηνύματα ηλικιωμένων που το Σάββατο, πρώτη ημέρα εμβολιασμών για τον γενικό πληθυσμό, έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η ανταπόκριση είναι μεγάλη και παρά την κακοκαιρία τα ραντεβού τηρήθηκαν από όλους.

Ο κύριος Βαγγέλης έκανε με ανακούφιση το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Σύντομα θα μπορέσει να αγκαλιάσει και πάλι τα παιδιά και τα εγγόνια του.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να νιώθω καλά και να ξέρω ότι δεν κινδυνεύω να μεταφέρω σε άλλους κάτι κακό» ανέφερε ο ίδιος.

Συνολικά 69 πολίτες άνω των 85 ετών εμβολιάστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Ανάμεσά τους και ο Παπα-Γιώργης που σημείωσε: «Δεν πρέπει να καθυστερούμε, να έρθουν να το κάνουν όλοι».

Σαράντα ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν στον Ευαγγελισμό, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, θα εμβολιαστούν περισσότεροι από 150 ηλικιωμένοι.

Την ίδια ημέρα, ξεκινούν οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί των υγειονομικών. Μέχρι σήμερα, πάνω από 2.000 υγειονομικοί στον Ευαγγελισμό έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο κύριος Χρήστος, μαθημένος στα δύσκολα, δεν πτοήθηκε από τον χιονιά. Έκανε πρώτο το εμβόλιο στο νοσοκομείο της Βέροιας. «Να κάνουμε το εμβόλιο, να πετάξουμε τις μάσκες από πάνω μας κι επιτέλους να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» είπε.

Θεμιστοκλέους για εμβολιασμό: Μηχανισμός αναπλήρωσης ώστε να μην πάει ούτε μια δόση χαμένη

Ένα στα δέκα ραντεβού για εμβολιασμό παγκοσμίως δεν πραγματοποιείται λόγω μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να χάνονται δόσεις του εμβολίου. 

Αυτό σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι για αυτό τον λόγο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού.

Θεμιστοκλέους για εμβολιασμό: Μηχανισμός αναπλήρωσης ώστε να μην πάει ούτε μια δόση χαμένη - Media

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το 10% των ραντεβού για τον εμβολιασμό χάνονται λόγω μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται δόσεις. Προκειμένου να μην υπάρξει καμία δόση χαμένη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού.

Πρόκειται για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού. Κριτήριο αποτέλεσε η δεδομένη ετοιμότητα αυτών των στελεχών ώστε να μεταβαίνουν χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα σημεία εμβολιασμού.

Ο μηχανισμός αναπλήρωσης δεν έχει σχέση με την λίστα προτεραιοποίησης των συμπολιτών μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η εξειδίκευση της οποίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.