07/03/2021 00:49:41

Στήριξη Νίκου Κακλαμανάκη στη Σοφία Μπεκατώρου: «Απειλούσαν παιδιά για να μη μιλήσουν»

Στήριξη Νίκου Κακλαμανάκη στη Σοφία Μπεκατώρου: «Απειλούσαν παιδιά για να μη μιλήσουν» - Media

 

Την απόλυτη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ο χρυσός ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Έλα Χαμογέλα" του OPEN TV, καταγγέλοντας παράλληλα τις συνθήκες ομερτά που επικρατούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας.

Ο «Χρυσός» Ολυμπιονίκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως δεν είναι μόνο σπουδαία αθλήτρια, αλλά και άνθρωπος και πως τα όσα κατήγγειλε έρχονται να προστεθούν σε όσα ο ίδιος είχε κάνει γνωστά από χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατήγγειλε πως παράγοντες της Ομοσπονδίας "απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν". Αναφορικά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης, ο Ολυμπιονίκης απάντησε: "Είχα ακούσει διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά...".

"Από τα 19 μου λέω πως η Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας είναι "κράτος εν κράτει" και 33 χρόνια μετά, αφού με έχει καλέσει η πατρίδα μου και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Αυγενάκης στη Βουλή για να μιλήσω και μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα" ανέφερε ο "γιος του ανέμου".

"Εμείς οι αθλητές λέμε ένα όχι. Όχι στην κατάχρηση εξουσίας, όχι στη χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής, αυτή η ομερτά. Έχει πολύ ομερτά μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ και όχι από τον συγκεκριμένο και μόνο" επεσήμανε με νόημα.

"Δεν φτάνει να μην αδικούμε. Οφείλουμε να μην αφήνουμε άλλους να αδικούνε. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της Δικαιοσύνης για εμένα. Λυπάμαι για όλη αυτήν την εξέλιξη αλλά πρέπει στο τόσο σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε με φως. Και φως μεγαλύτερο από την αλήθεια και τη δική μας βιωματική εμπειρία δεν υπάρχει" επεσήμανε ο Ολυμπιονίκης.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε χρησιμοποιήσει κάποια παραδείγματα σε βάρος της ομοσπονδίας, τα οποία δυσαρέστησαν τους διοικούντες στην ΕΙΟ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να του στείλουν στα τέλη Νοεμβρίου 2019 εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του για "παντελώς αναληθείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις σε βάρος της"

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.