search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:28
MENU CLOSE

O Κώστας Κεντέρης «υποκλίνεται στο μεγαλείο» της Σοφίας Μπεκατώρου

18.01.2021 07:27
O Κώστας Κεντέρης «υποκλίνεται στο μεγαλείο» της Σοφίας Μπεκατώρου - Media

 

Η έκφραση δημοσίως της υποστήριξης και της αμέριστης αλληλεγγύης αθλητών προς τη Σοφία Μπεκατώρου για την υπόθεση βιασμού της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας συνεχίζεται καθώς μέρα τη μέρα και νέοι αθλητές μιλούν υπέρ της.

Έτσι, μετά τον Νίκο Κακλαμανάκη και τους Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοϊας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, που ζήτησαν την αποκαθήλωση όλου του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ήταν η σειρά του Κώστα Κεντέρη να αποθεώσει την χρυσή Ολυμπιονίκη με μία ανάρτησή του στα social media, ενώ ανακοίνωση υπέρ της εξέδωσαν και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ανάρτηση του Κεντέρη

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο και στη δύναμη της ψυχής σου, στη δύναμη που μετουσίωσε το σκοτάδι σε φως και τον πόνο σου σε βάλσαμο, υποκλίνομαι λοιπόν σε αυτό το μεγαλείο σου και πορεύομαι μαζί σου».

Η ανακοίνωση των Ολυμπιονικών

«Έπειτα από τις συγκλονιστικές δηλώσεις της συναδέλφου Σοφίας Μπεκατώρου, θα θέλαμε να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας, αλλά και να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε παρόμοιο γεγονός. Η κατάχρηση εξουσίας που καταλήγει σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι απαράδεκτη.

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στην κοινωνία είναι ότι σε ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης πρέπει να καταγγέλλεται αμέσως το περιστατικό ώστε ο θύτης, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του, να απομακρύνεται αμέσως από τον εκάστοτε χώρο, στην περίπτωσή μας τον αθλητικό, και να τιμωρείται παραδειγματικά, ώστε ο αθλητικός χώρος να παραμείνει υγιής και ακέραιος για την νέα γενιά.

Ως Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε εδώ και καιρό εκπονήσει δράσεις και καμπάνιες για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης και θα συνεχίσουμε πιο εντατικά και δυναμικά συνεργασίες με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και άλλους θεσμικούς φορείς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03