search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:03
MENU CLOSE

«Λέανδρος»: Πάγωσε όλη η χώρα – Σε λευκό κλοιό και η Αττική (Photos/Χάρτες)

18.01.2021 10:51
xartis-kairos1

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18/01 η τρίτη και τελευταία φάση της κακοκαιρίας “Λέανδρος”,με το βαρομετρικό χαμηλό να εντοπίζεται πλέον στην Κρήτη.

Από τις νυκτερινές ώρες μέχρι και το ξημέρωμα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, με τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού να αναφέρονται στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr  οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στα νότια νησιωτικά και παράκτια τμήματα και στην Κρήτη μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των νομών Αττικής και Βοιωτίας.

 Κάτω από τους -19 C έπεσε η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία 

Δριμύ ψύχος επικράτησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα, στη Δυτική Μακεδονία όπου ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -19 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και στην Αττική

Τα πρώτα χιόνια και στην Αττική έφερε η κακοκαιρία “Λέανδρος”, καθώς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Πολιτεία, Δροσιά, Διόνυσο, Νέα Ερυθραία και Μελίσσια, ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν και σε Κηφισιά, Χαλάνδρι και Μαρούσι.

Έκλεισε η περιφερειακή Πεντέλης-Νέας Μάκρης

 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που συνεχίζονται, διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από το 4ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50