26/02/2021 15:36:26

Κορωνοϊός: Υπέρ την παράτασης του lockdown στη Γερμανία Σολτς και στελέχη του SPD

Κορωνοϊός: Υπέρ την παράτασης του lockdown στη Γερμανία Σολτς και στελέχη του SPD - Media
 
Υπέρ της παράτασης του lockdown τάσσονται ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς, οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων που κυβερνώνται από σοσιαλδημοκράτες (SPD) και ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, εν όψεί δύσκολης σύσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.
 
Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πριν την σύσκεψη της Τρίτης της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων ότι η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. «Οι πολιτικοί δεν έχουν τον χρόνο να περιμένουν τις επιστημονικές μελέτες. Ακόμα και με αβέβαια δεδομένα, θα πρέπει να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις», τόνισε, στηρίζοντας την Μέρκελ.
 
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τάxθηκε επίσης υπέρ της παράτασης του lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. «Πρέπει να μειωθούν περαιτέρω οι επαφές. Γι αυτό απαιτούνται αυστηρότεροι κανόνες όπως λ.χ. να αυξηθεί η τηλεργασία. Ο αριθμός των λοιμώξεων μειώθηκε μεν ελαφρώς, αλλά όχι αρκετά γρήγορα», τόνισε.
 

Υπέρ το SPD και ο Ζέντερ από τα κρατίδια

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια τα οποία κυβερνώνται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) τάσσονται επίσης υπέρ της παράτασης της lockdown έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
 
Η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου Μάλου Ντράιερ δήλωσε στο Μάιντς ότι οι σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί των κρατιδίων τάχθηκαν υπέρ της παράτασης κατά τις προκαταρκτικές συζητήσεις τους. Ωστόσο, η παράταση των περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να συνδέεται με οικονομική βοήθεια. Η Ντράιερ τόνισε ότι «ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού μειώθηκε μεν πρόσφατα, αλλά είναι επίσης σαφές ότι απέχουμε ακόμη πολύ από αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε».
 
Και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ τάχθηκε υπέρ της παράτασης του lockdown. Ο πρόεδρος της Xριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) είπε στην εφημερίδα «Muenchner Merkur» ότι «θα είχε νόημα η συνέχιση την προηγούμενης γραμμής. Επιπλέον, θα είναι σαφές μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου πώς θα εξελιχθεί στη Γερμανία η μετάλλαξη του κορωνοϊού η οποία εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία». Την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα συζητήσουν πώς να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημία του κορονοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.