27/02/2021 03:06:11

Υπόθεση Μπεκατώρου: Στο «μικροσκόπιο» η ΕΙΟ - Μπλόκο στη χρηματοδότηση, αρχίζει έλεγχος

Υπόθεση Μπεκατώρου: Στο «μικροσκόπιο» η ΕΙΟ - Μπλόκο στη χρηματοδότηση, αρχίζει έλεγχος - Media

 

Σε «καραντίνα» και κάτω από μικροσκόπιο τίθεται η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό από στέλεχος της Ομοσπονδίας, αλλά και τα όσα έχει πει ο Νίκος Κακλαμανάκης περί του καθεστώτος που επικρατούσε.

Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναστέλλεται οποιαδήποτε είδους χρηματοδότηση προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ερευνών των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης και του Αθλητισμού, αλλά και των υπηρεσιών της ΓΓΑ, σχετικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, του Νίκου Κακλαμανάκη και άλλων Ολυμπιονικών και πρωταθλητών για μορφές βίας κάθε είδους και φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας.
 
Επιπλέον, ξεκινά άμεσα ο έλεγχος στην ΕΙΟ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, κακοδιοίκησης, αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας.
 
Παράλληλα, ο Λ. Αυγενάκης, με επιστολή του στην Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννα Ζαΐρη, ζήτησε την διενέργεια ελέγχου περί της υποχρέωσης υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης – Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΟ.
 
«Η πλήρης εμπέδωση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στον χώρο του αθλητισμού, αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα και δέσμευση» τόνισε ο υφυπουργός, ενώ είχε πει για την ΕΙΟ ότι «νομίζουν ότι είναι τόσο υπεράνω, που μόλις απόψε πήραν απόφαση και στο διοικητικό του συμβούλιο ότι προκηρύσσουν να πάνε σε εκλογές σαν να μη τρέχει τίποτα. Δεν έχουν τσίπα πάνω τους. Είναι σαν μην έχει συμβεί το παραμικρό».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.