search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Λιβύη: Ανασύρουν συνεχώς πτώματα από τους ομαδικούς τάφους

21.01.2021 07:01
Λιβύη: Ανασύρουν συνεχώς πτώματα από τους ομαδικούς τάφους  - Media

Οι αρχές της Λιβύης ανέσυραν 10 πτώματα που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί από νέο ομαδικό τάφο που εντόπισαν στην πόλη Ταρχούνα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (20/01) η Γενική Αρχή Έρευνας και Αναγνώρισης της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ταρχούνα, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης, αποτελούσε μέχρι πέρυσι οχυρό και προκεχωρημένο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πρωτεύουσας της Λιβύης και έδρας της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ).

«Έπειτα από έρευνες στην Ταρχούνα, δέκα πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο στη Μασρού Αλ Ραμπτ», συνοικία της πόλης, ανέφερε η υπηρεσία αυτή.

Αφότου ξεκίνησαν οι έρευνες τον Ιούνιο του 2020 στην Ταρχούνα και στη νότια Τρίπολη, έχουν ανακτηθεί περίπου διακόσια πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί από 28 ομαδικούς τάφους, σύμφωνα με την Αρχή, που επισήμανε ότι οι έρευνες για να εντοπιστούν κι άλλοι συνεχίζονται.

Οι δυνάμεις οι οποίες δηλώνουν πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση κατηγορούν τα αντίπαλα στρατεύματα, που εδρεύουν στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ότι διέπραξαν μαζικές σφαγές στην Ταρχούνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19