search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:40
MENU CLOSE

ΕΣΗΕΑ και ΕΦΕ κατά Χρυσοχοΐδη: «Δέχεται βαρύ πλήγμα η ενημέρωση των πολιτών»

21.01.2021 19:10
ΕΣΗΕΑ και ΕΦΕ κατά Χρυσοχοΐδη: «Δέχεται βαρύ πλήγμα η ενημέρωση των πολιτών» - Media

 

Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησαν με επιστολή τους τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός.

Στην κοινή επιστολή ΕΣΗΕΑ και ΕΦΕ αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ εκφράζουν την αντίθεση και τον προβληματισμό τους για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, που παρουσιάσατε, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, βαρύ πλήγμα δέχεται άμεσα η ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποτελεί έναν εκ των πυλώνων της δημοκρατίας.

Προκειμένου να διευκρινίσουμε όλα τα καίρια ζητήματα στο Σχέδιο επιθυμούμε να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων».

Υπενθυμίζεται ότι για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν διαδηλώσεις ή άλλες δημόσιες συναθροίσεις, το σχέδιο προβλέπει ότι «η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση».

Σημειώνεται ότι ο φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσήνης, σχολιάζοντας το σχέδιο έγραψε: «Την “προστασία” σας την έχω νοιώσει στο σώμα μου πάμπολλες φορές! Όσο για το αποτέλεσμα της μονομερούς απόφασης της “δημοκρατικής” κατά τα αλλά κυβέρνησης για τον επιπλέον έλεγχο της ενημέρωσης, το σώμα μου και ελπίζω όλων των συναδέλφων μου, αντέχει κι άλλο ξύλο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:39