search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:18
MENU CLOSE

«Κακοποιήθηκα σεξουαλικά όταν ήμουν 8 ετών» – Η αποκάλυψη για Έλληνα αθλητή που έπεσε θύμα προπονητή στα 14 (Video)

24.01.2021 11:47
«Κακοποιήθηκα σεξουαλικά όταν ήμουν 8 ετών» – Η αποκάλυψη για Έλληνα αθλητή που έπεσε θύμα προπονητή στα 14 (Video) - Media

 

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης. 

Με αφορμή τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που προκάλεσε στην Ελλάδα η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ράνια Ευρυπίδου μίλησε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 για την προσωπική της ιστορία και τη δικαίωση που ήρθε… μετά από 35 χρόνια.

Η Ράνια Ευρυπίδου από την Κύπρο υπέστη σεξουαλική κακοποίηση το 1985, όταν ήταν μόλις 8 ετών.

Η ίδια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και τελικά δικαιώθηκε, καθώς πριν από έναν χρόνο ο 72χρονος θύτης της επίθεσης καταδικάστηκε. 

Όπως εξήγησε, στην Κύπρο το νομοθετικό πλαίσιο είναι διαφορετικό από αυτό στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ζήτημα παραγραφής.

Παράλληλα, η Ράνια Ευρυπίδου ανέφερε πως επικοινώνησε πρόσφατα μαζί της Έλληνας αθλητής για να τη συμβουλευτεί, καθώς και εκείνος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον προπονητή του, σε ηλικία 14 ετών.

Οι άνθρωποι που κακοποιήθηκαν είναι ανάμεσα μας και ζουν έναν εφιάλτη, τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα να αλλάξει η νομοθεσία στην Ελλάδα και στέλνοντας μήνυμα προς όλα τα θύματα να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:14