search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:23
MENU CLOSE

Σύψας για συνωστισμό στα μαγαζιά: «Επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά» (Video)

25.01.2021 08:23
Σύψας για συνωστισμό στα μαγαζιά: «Επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά» (Video) - Media

 

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν έξω από τα καταστήματα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι ο συνωστισμός αυτός παρατηρείται μια στιγμή που η επιδημία βρίσκεται σε κακό επίπεδο και ενώ η μετάλλαξη έχει κάνει τον ιό να μεταδίδεται ακόμα ταχύτερα. Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί αναγκαία την παρέμβαση της επιτροπής καθώς υπό αυτές τις συνθήκες η” αγορά είναι επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή”.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοικτή. Η επιδημία συνεχίζει ακάθεκτη. Η επιτροπή πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μείνει άπραγη» ενώ είπε πως «θέλω να δω και την επίδραση αυτών των καταστάσεων στην επιδημία. Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το αδιαχώρητο επικρατησε το Σαββατοκύριακο στην Ερμού

 

Κοσμοσυρροή επικρατούσε από το πρωί στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τους καταναλωτές να σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω κυρίως από τα πολυκαταστήματα, καθώς χιλιάδες ήταν οι πολίτες που επισκέφθηκαν τα μαγαζιά τόσο το Σάββατο όσο και αυτά που λειτούργησαν προαιρετικά την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS με τον αριθμό 2 στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησής του.

«Κόφτη» στα SMS προτείνει ο Δερμιτζάκης

 

Το ενδεχόμενο δημιουργίας κόφτη στο SMS με τον αριθμό 2, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό το μέτρο και να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού και οι ουρές που δημιουργήθηκαν το Σαββατοκύριακο πρότεινε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ

“Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής. Όταν αντί για 2 ώρες κάποιος είναι έξω 6 ώρες, αλλάζει τα όσα είχαμε σχεδιάσει, και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης. Είναι αισιόδοξο ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως δεν ανησυχεί τόσο πολύ γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα.” τόνισε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:21