search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49
MENU CLOSE

Έβγαλαν «Μακεδονικό» τουριστικό οδηγό, με μόνο μία περιφέρεια να λέγεται Βόρεια Μακεδονία (photo)

28.01.2021 14:42
Έβγαλαν «Μακεδονικό» τουριστικό οδηγό, με μόνο μία περιφέρεια να λέγεται Βόρεια Μακεδονία (photo)  - Media

 

Την νέα ιστοσελίδα “Macedonian Tourist Guide”, έναν ψηφιακό τουριστικό οδηγό της Βόρειας Μακεδονίας παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Ένωση των Επιμελητηρίων της γειτονικής χώρας.

Μόνο που ο νέος “Μακεδονικός Τουριστικός Οδηγός” της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος μάλισταχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, εμφανίζει μόνο ένα μικρό τμήμα της χώρας ως Βόρεια Μακεδονία.

Ο οδηγός, τον οποίο μπορεί να “κατεβάσει” κάποιος και υπό την μορφή εφαρμογής σε smartphone, παρουσιάζει στον χάρτη του μόνο ένα μικρό τμήμα της χώρας ως Βόρεια Μακεδονία.

Το ήξερες ότι υπάρχει Βόρεια Μακεδονία στη Βόρεια Μακεδονία;

Βόρεια Μακεδονία είναι μόνο το Τέτοβο;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr στο χάρτη του “Μακεδονικού οδηγού” εντύπωση προκαλεί ότι μόνο μία περιφέρεια της χώρας κατονομάζεται και αυτή έως “Βόρεια Μακεδονία”. Σύμφωνα τον χάρτη, Βόρεια Μακεδονία είναι η περιφέρεια όπου πρωτεύουσα είναι το Τέτοβο, μία περιοχή στα αλβανικά σύνορα με κυρίως – και συνεχώς αυξανόμενο – αλβανικό πληθυσμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη του Τετόβου, στην απογραφή του 1961 οι Σλαβομακεδόνες αποτελούσαν το 45,9% και στις τελευταίες του 2002 έπεσαν σχεδόν στο 1/3 του πληθυσμού στο 35,1% και προφανώς σήμερα αν γίνει απογραφή θα αποτελούν ίσως και μικρότερο τμήμα του τοπικού πληθυσμού.

Αντίθετα οι Αλβανοί από το ¼ του πληθυσμού το 1961 πλέον είναι η σημαντική πλειοψηφία στην περιοχή (54,7%) με βάση την απογραφή του 2002. Σε απόλυτα νούμερα από 6.435 στην περιοχή το 1961, το 2002 απογράφηκαν 28.897. Τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα στον δήμο του Τετόβου είναι οι Ρομά (4,5%) και οι Τούρκοι (3,6%).

Με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο νέος “Μακεδονικός Τουριστικός Οδηγός” ο οποίος παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναφέρει ότι ρητά ότι τόσο σε εσωτερική χρήση όσο και σε διεθνή επίπεδο θα πρέπει να παρουσίαζεται ως Βόρεια Μακεδονία, χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια ενός σχεδίου για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανταγωνιστικότητας.

Η ύπαρξη του συγκεκριμένου “Μακεδονικού Τουριστικού Οδηγού” είναι εις γνώση της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια καθώς την είδηση για την δημιουργία του οδηγού συμπεριέλαβε (σ.σ. χωρίς σχόλια και χωρίς να αναφέρει εάν θα προχωρήσει σε καταγγελία) το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο τελευταίο του Ενημερωτικό Δελτίο (τεύχος 54).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:49