search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Δυσοίωνο Politico για τους εμβολιασμούς: Με τους σημερινούς ρυθμούς, ανοσία το 2023 για την Ελλάδα

01.02.2021 13:41
Κορωνοϊός: Καλά νέα από τους εμβολιασμούς, αναπτύσσονται αντισώματα από την πρώτη δόση - Media
 
Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Politico για την πορεία των εμβολιασμών στην Ε.Ε., αλλά και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς οι χαμηλοί ρυθμοί, και λόγω έλλειψης επαρκών δόσεων εμβολίων κατα του COVID-19, καθιστούν το πολυπόθητο 70% -το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού για επίτευξη ανοσίας- μακρινό όνειρο.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν οι ρυθμοί των εμβολιασμών δεν αυξηθούν δραματικά, τότε στην Ελλάδα, ως το Σεπτέμβριο του 2021 θα έχει εμβολιαστεί μόλις το 23% του πληθυσμού, ενώ το ποσοστό 70% των εμβολιασμένων αναμένεται να επιτευχθεί τον Μάρτιο του 2023.
 
Από τα στοιχεία του δημοσιεύματος προκύπτει ότι οι ημερήσιες δόσεις εμβολιασμού στην Ελλάδα φθάνουν μόλις τις 15.960. Ως εκ τούτου, να μπορέσει να εμβολιαστεί το 70% των πληθυσμού μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, οι δόσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε 51.655 σε ημερήσια βάση.
 

Άσχημη εικόνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη

Φυσικά, πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Politico, πλην της Βρετανίαςκαμία χώρα της Ε.Ε. δεν φαίνεται να βρίσκεται κοντά στον στόχο της Κομισιόν να έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία ως το τέλος του καλοκαιριού.
 
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση στη λίστα του Politico με τις ευρωπαϊκές χώρες, ως προς την πορεία των εμβολιασμών. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Βρετανία, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει εμβολιάσει το 94% του πληθυσμού της μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
 

Ο πόλεμος για τα εμβόλια

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στον απόηχο της αντιπαράθεσης που ξέσπασε ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη μοιάζει να μπαίνει σε νέα φάση συναγερμού για το τρίτο κύμα της πανδημίας και μάλιστα με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.
 
Ανησυχίες είχαν προκύψει και μετά από σχετική ανακοίνωση από την Pfizer. Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η φαρμακοβιομηχανία αναμένεται να α επιταχύνει τις παραδόσεις στην ΕΕ, υποσχόμενη έως και 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:52