search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:39
MENU CLOSE

Γερμανικό ίδρυμα για την Eλλάδα

09.10.2012 07:01
oldphotossel_91349765911.jpg

Με την ίδρυση ελληνικού πα­ραρτήματος στην Αθήνα, το γερμανικό Ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» επισφραγίζει το ερευ­νητικό ενδιαφέρον του για τη χώρα μας και τις επιπτώσεις της κρίσης και της ακολουθούμενης πολιτικής τής λιτότητας.

Με την ίδρυση ελληνικού πα­ραρτήματος στην Αθήνα, το γερμανικό Ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» επισφραγίζει το ερευ­νητικό ενδιαφέρον του για τη χώρα μας και τις επιπτώσεις της κρίσης και της ακολουθούμενης πολιτικής τής λιτότητας. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς κοινωνικής ανάλυσης της Γερμανίας και αποτελεί ερευνητικό φορέα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke ).
Η εκδήλωση των εγκαινίων θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (7.30 μ.μ.) και θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Die Linke Μπερντ Ρίξινγκερ και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο διευθυ­ντής του ιδρύματος δρ Φλόριαν Βάις και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελ­λάδα Βόλφγκανγκ Ντολτ. Η εκδήλωση θα γίνει σε χώρο στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 5), ωστόσο το παράρτημα στεγάζεται στα Εξάρχεια (Καλλιδρομίου 17).
Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ως συγγενής πο­λιτικός φορέας του Die Linke, με το οποίο δραστηριοποιείται από κοινού στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έχει βοηθήσει να στηθεί το παράρτη­μα της Αθήνας, τόσο σε συμβουλευτι­κό επίπεδο, αναφορικά με την ελληνι­κή πραγματικότητα, όσο και ως προς τη στελέχωσή του.
«Η πολιτική λιτότητας που επιβάλ­λουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η τρόικα έχει δείξει και συνεχίζει καθημερινά να φανερώνει τις καταστροφικές της επι­πτώσεις στην Ελλάδα. Εκτός αυτού, μέ­ρα με τη μέρα ο κατάλογος των μέτρων που οδηγούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ένδεια και την εξαθλί­ωση εμπλουτίζεται αυθαίρετα».
Αυτά αναφέρει η εισαγωγή του σχε­τικού δελτίου Τύπου του Ιδρύματος, το οποίο ενημερώνει ότι «ένας από τους μεγαλύτερους φορείς κοινωνικής ανά­λυσης και πολιτικής επιμόρφωσης στη Γερμανία έθεσε στόχο του να αναλύσει τις δραματικές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία και τις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία, και να φροντί­σει για τη διάδοση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν». Επιπλέον, προτί­θεται, «να εκφράσει ενεργά την αλλη­λεγγύη του με την Ελλάδα στην καταπο­λέμηση αυτής της πολιτικής και των επιπτώσεών της. Τη χρονιά 2012/2013, το Ίδρυμα “Ρόζα Λούξεμπουργκ” θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα εξής θέματα: “Η κρίση και οι απαντήσεις της Αριστεράς”, “Ο νεοναζισμός στην Ελ­λάδα”, “Οι επιπτώσεις της ιδιωτικοποί­ησης των κοινών αγαθών”, “Ανταλλαγή εμπειρίας ανάμεσα σε πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης”, “Η κατάστα­ση των μεταναστών και μεταναστριών στην Ελλάδα”».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:38