search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12
MENU CLOSE

Το επιτελικό κράτος στα χέρια της «Μήδειας»

16.02.2021 04:00
Το επιτελικό κράτος στα χέρια της «Μήδειας» - Media
 
Μπροστά στις σκληρές συνέπειες των ενεργειών… της «Μήδειας» κινδυνεύει να βρεθεί η κυβέρνηση, αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι πολίτες έκπληκτοι παρακολουθούν ένα κράτος φοβικό, το οποίο «λουφάζει» μπροστά στην κακοκαιρία, κόβοντας την χώρα στα δύο, την στιγμή μάλιστα που η κίνηση στους δρόμους είναι μειωμένη εξαιτίας του lockdown στην Αττική.
 
Παρά το γεγονός ότι εδώ και μια εβδομάδα οι μετεωρολόγοι είχαν ειδοποιήσει για την σφοδρότητα της κακοκαιρίας, το επιτελικό κράτος εμφανίστηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τα χιόνια στην Αττική. Κεντρικές αρτηρίες στα βόρεια προάστια παρέμειναν για ώρες γεμάτες χιόνι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ η Εθνική Οδός έχει μείνει κλειστή σχεδόν δυο εικοσιτετράωρα. Όλα αυτά δε, την στιγμή που ο μεγαλύτερος όγκος των πολιτών βρίσκεται σε καραντίνα.
 
Την ίδια στιγμή το περιβόητο 112 δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα οδηγοί να μείνουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους μετά την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να κλείσει την εθνική οδό.
 
Τα ερωτηματικά που προέκυψαν είναι πολλά και σημαντικά αφού, παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των υπουργών το κράτος δεν κατάφερε να παρουσιαστεί συντεταγμένα απέναντι στην κακοκαιρία δημιουργώντας το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες που βρέθηκαν στους δρόμους.
 
Υπήρξε σχέδιο και ποιο ήταν αυτό; Εάν σχέδιο ονομάζει η κυβέρνηση την ακινητοποίηση των οχημάτων και την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους, τότε δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο φιάσκο.
 
Γιατί δεν βγήκαν όλα τα μηχανήματα που διαθέτει το κράτος να καθαρίσουν τους κεντρικούς δρόμους και παρατηρήθηκε αυτή η τραγελαφική εικόνα;
 
Γιατί δεν εστάλη μήνυμα στους ανθρώπους που κατευθύνονταν στην Εθνική να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα, αντί να μείνουν εγκλωβισμένοι για ώρες στην εθνική οδό;
 
Την στιγμή που οι περισσότεροι πολίτες ήταν στα σπίτια τους, και η κίνηση των αυτοκινήτων αισθητά μειωμένη, ήταν τόσο δύσκολο να ελεγχτεί η κατάσταση;
 
Και πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς θα συνέβαινε αν ήταν μια συνηθισμένη μέρα όπου όλοι οι πολίτες θα βρίσκονταν στον δρόμο με τα αυτοκίνητα τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06